Hlavní obsah

Barcelona - Getafe 0:0Lídr nedal gól nováčkovi a vede už jen o sedm bodů

Barcelona
Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony ve 23. kole španělské ligy doma překvapivě remizovali 0:0 s nováčkem z Getafe a podruhé za sebou uhráli nerozhodný výsledek. V čele tabulky mají už jen sedmibodový náskok na druhé Atlétiko Madrid.

Foto: Albert Gea, Reuters

Barcelonský Lionel Messi se ztratil v houštině přesily hráčů Getafe...

Článek

Barcelona sice častěji držela míč, ale nedokázala si vytvořit mnoho gólových šancí. Getafe podržel brankář Vicente Guaita, který zneškodnil dalekonosnou ránu Philippea Coutinha i hlavičku další zimní posily Yerryho Miny. Gól Luise Suáreze ze závěru prvního poločasu neplatil kvůli ofsajdu.

Valencie na svém stadiónu porazila městského rivala a nováčka Levante 3:1, v lize zabrala po třech prohrách za sebou a vrátila se na třetí místo tabulky před Real Madrid. Obhájce titulu na "Netopýry" ztrácí bod, ale má zápas k dobru.

Domácí se v 18. minutě zásluhou Santiho Miny prosadili jako první, ale vzápětí vyrovnal Sergio Postigo. V 65. minutě vrátil Valencii vedení Luciano Vietto a těsně před koncem přidal pojistku kapitán Daniel Parejo z penalty.

Sevilla zdolala nováčka Gironu 1:0 gólem Pabla Sarabii z 46. minuty a je na šestém místě. Na výhře domácích měl velký podíl i brankář Sergio Rico, jenž na konci prvního poločasu zneškodnil penaltu Adaye.

Španělská fotbalová liga - 23. kolo:
FC Sevilla - Girona 1:0 (46. Sarabia),
FC Barcelona - Getafe 0:0,
Vigo - Espaňol Barcelona 2:2 (32. a 80. Maxi Gómez - 10. Baptistao, 87. Gerard Moreno),
Valencie - Levante 3:1 (17. Mina, 65. Vietto, 89. Parejo z pen. - 18. Postigo).

Reklama

Související témata: