Hlavní obsah

Iniesta má odejít do Číny i kvůli svému obchodu s vínem

Barcelona

Kapitán Barcelony Andrés Iniesta podle listu Marca po sezoně odejde do čínské ligy nejen z fotbalových důvodů. Jeho vinařská společnost totiž do nejlidnatější země světa plánuje exportovat. Třiatřicetiletý záložník rozhodnutí o budoucnosti v katalánském klubu oznámí po sobotním finále Španělského poháru se Sevillou.

Foto: Albert Gea, Reuters

Andres Iniesta z Barcelony při utkání s Valencií.

Článek

Značka Bodega Iniesta vznikla v roce 2010. Firma se sídlem v hráčově rodném městě Fuentealbilla chce údajně na čínský trh v příštím roce vyvézt okolo dvou milionů lahví. Španělský reprezentant by tak v Číně vedle dohrání kariéry mohl osobně propagovat i svá vína.

Iniesta byl celý fotbalový život věrný Barceloně, kam přišel ve dvanácti letech a vyrostl v proslulé mládežnické akademii La Masia. V A-týmu debutoval v roce 2002 a od té doby získal 30 trofejí, ke kterým letos může přidat poháry pro vítěze španělské ligy a domácího poháru.

Mistr světa a Evropy podepsal loni v říjnu jako první fotbalista v historii barcelonského klubu doživotní smlouvu, kterou ale pravděpodobně nedodrží a dá přednost lukrativnímu angažmá v Číně.

Reklama