Hlavní obsah

Ronaldovo tajemství je venku. Za svalnaté tělo může i dieta a sardinky s chlebem

Londýn/Praha

Často po gólu strhne dres a v radostném gestu ukáže světu své namakané tělo. Fanynky šílí a jejich mužské protějšky blednou závistí, nebo možná nespokojeně brumlají, protože takové svaly prostě nikdy mít nebudou. Cristiano Ronaldo, hvězdný fotbalista Realu Madrid, maká na tréninku. Teď ale prozradil i další věc, která mu k báječné postavě pomáhá – svůj jídelníček. A budete se divit, třeba snídaně hvězdy se nevejde na jeden velký tác. A když má chuť, klidně si dá sardinky s chlebem.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Cristiano Ronaldo z Realu

Článek

Ve sbírce úspěchů má pět vítězství v prestižní anketě o Zlatý míč. Soupeřům sype góly skoro na počkání a fanoušky má po celém světě. Za kouzlem legendární značky CR7 je určitě tvrdý tréninkový dril, ale ten podle všeho nestačí. Portugalec teď prozradil, jak vypadá jeho jídelníček. A možná se budete divit, co všechno si hvězda dopřává. Kalorie si prý pečlivě hlídá, ale když někdy režim poruší, nemusí hned kvůli tomu propadat depresím.

 

The feeling of waking up like this @pestanacr7

Příspěvek sdílený Cristiano Ronaldo (@cristiano),Čec 14, 2017 v 11:02 PDT

Základem všeho je podle Ronalda dobrá snídaně, nejdůležitější jídlo dne. A tady si jeden z nejlepších fotbalistů světa dopřává měrou vrchovatou. Šunky, sýry, croissanty, toast s avokádem, jogurt a k tomu spousta ovoce. Na jeden tác a určitě ne miniaturní se tahle nálož nevejde. A k tomu si přidejte čerstvě vymačkanou šťávu z ovoce i kávu. „Hlavní ale bylo vždycky to, že jíte pravidelně. A klidně si můžete dát i šest menších jídel denně," prozradil.

V poledne pak dává Ronaldo přednost rybám. Pochutná si rád třeba na tresce, kterou na talíři doplňují kromě brambor a cibule i míchaná vajíčka. Šéfkuchař portugalské reprezentace prozradil, že značka CR7 nepohrdne ani mečounem či jinými mořskými pochoutkami. „Ronaldo jí všechno, ale je to taky zodpovědný sportovec. Miluje ryby," konstatoval šéfkuchař Lavrador pro Le10Sport. Ronaldo pak pro prestižní magazín FourFourTwo řekl, že klíčem jeho stravování jsou čerstvé ovoce a zelenina, naopak se vyhýbá sladkostem a alkoholu.

Ale když na to dojde, nečekejte, že si Ronaldo musí vždy dopřávat něco extra nebo třeba o pečivo ani nezavadí. Když má chuť, neváhá si dát sardinky z konzervy s plátkem chleba. Na jeho svalnatém těle ale stejně moc kazů nenajdete.

 

Do you want some??🐠

Příspěvek sdílený Cristiano Ronaldo (@cristiano),Pro 11, 2015 v 8:34 PST

Reklama