Hlavní obsah

Barcelona a Chelsea se vrátily do starých kolejí

Pavel Čapek pro eFotbal.cz

Po dvou třetinách základních skupin elitní klubové soutěže známe šest postupujících a jsou to známé "firmy" - Lyon, Real Madrid, Bayern Mnichov, Liverpool, Eindhoven a Valencia. Suverenitu francouzského Lyonu ještě podtrhuje fakt, že jako jediný neztratil ani bod a neinkasoval. KOMENTÁŘ PAVLA ČAPKA

Článek

O tyto skvělé parametry může přijít v příštím kole na Santiago Bernabeu v souboji s "Bílým baletem". Kromě prestiže však v něm o nic dalšího nepůjde. Dalších pět týmů má zatím na svém kontě kromě výher jedinou remízu, ale Chelsea a AC Milán musejí na rozdíl od Bayernu, Valencie a Liverpoolu ještě počkat na postupovou definitivu.

Arsenal znovu proti CSKA selhal

Úterní bitva Barcelony s Chelsea znovu ukázala, že poslední vzájemné utkání na Stamford Bridge bylo bohužel pouze světlou výjimkou. Tehdy pod dojmem čerstvého zranění Petra Čecha se k sobě obě strany chovaly velice korektně jak před zápasem, tak na hřišti. Bohužel na Nou Campu přišly opět na pořad dne slovní přestřelky, vzájemné osočování a nervozita na trávníku, kterou podpořil výkonem neodpovídajícím významu zápasu italský sudí Farina. Každopádně obhájce trofeje musí ještě o postup zabojovat, ale vzhledem k tomu, že cestuje do Sofie a končí doma s Werderem Brémy, má stále všechno ve svých rukou.

Finalista loňského ročníku Arsenal dvakrát po sobě střelecky selhal v přímé konfrontaci s CSKA Moskva, který mu "ukradl" čtyři body a zkomplikoval cestu do vyřazovacích bojů. Ruský tým patří ke světlým výjimkám relativně "nových" klubů, které v Lize mistrů reálně bojují o postup. CSKA ještě neprohrál, potvrzuje, že loni nebylo jeho prvenství v Poháru UEFA náhodné a v příštím kole ho může domácí výhra nad Portem posunout do osmifinále.

Jankulovski v důstojnější pozici

Na opačném konci tabulek nalezneme tři mužstva, která nedokázala vybojovat ani bod. Zatímco u nováčka ze Sofie to má logiku, tak od Dynama Kyjev se čekalo trochu víc a selhání německého Hamburku koresponduje s jeho účinkováním v bundeslize.

Z českých jednotlivců v Lize mistrů se nejvýrazněji prosazuje i přes včerejší fatální selhání v koncovce Tomáš Rosický - hraje pravidelně v základu Arsenalu, je oporou a prosadil se i střelecky (viz Hamburk). Výkonností se mu blíží Marek Jankulovski, který si snad už natrvalo vydřel v Miláně mnohem důstojnější pozici. Právě tihle dva by měli postoupit, z ostatních má šanci ještě Jiří Jarošík, vysedávající až příliš často na lavičce Celtiku Glasgow, a samozřejmě v případě hladkého uzdravení i Petr Čech. Věřme, že ho v novém roce uvidíme minimálně v osmifinále Ligy mistrů...

Reklama