Hlavní obsah

Vyprodaný Eden se chystá na bitvu soupeřů, kteří jen vítězí

Praha
Aktualizováno

Lákadlo je dané. V play off by se sešívaní utkali s lepším z dvojice Lutych - Ajax Amsterdam, což by jim nejspíš dávalo slušnou šanci. Nejprve však fotbalová Slavia musí ve 3. předkole Ligy mistrů vyřadit Dynamo Kyjev. Až pak může plánovat svůj historicky druhý postup do hlavní soutěže milionářské ligy. Úvodní zápas se hraje v úterý od 19:30 v Edenu, který je vyprodaný. Přímý přenos vysílá O2 Sport 1, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Slavia se chystá na Kyjev. Bude bojovat před vyprodaným Edenem.Video: Sport.cz

 
Článek

Dají se čekat dvě velké bitvy. Oba soupeři jsou totiž na startu sezóny bezchybní. Slavia vyhrála všechna tři úvodní kola a se skóre 10:1 vede tabulku české ligy. Stejně tak Kyjev vyhrál všechny čtyři zápasy nové sezóny 1:0 (třikrát v lize, jednou v Superpoháru).

A zatímco Slavia v generálce v pátek porazila Opavu 3:1, Dynamo zvítězilo nad silným Šachtarem Doněck 1:0. V generálce na sezónu v polovině července porazilo Plzeň 2:0 a v součtu s přípravou už sedmkrát za sebou neinkasovalo.

Oba rivalové si hodně věří

„Dynamo jsme několikrát viděli naživo, dokonce i zmíněné utkání s Plzní. Jsou sehraní, mají vynikající křídla a velmi silného podhrotového hráče. Mají rychlý přechod do útoku, jsou běhaví, pracovití, hráli se zajištěným středem na dva defenzivní záložníky," líčí trenér Jindřich Trpišovský.

Slavia v posledním vzájemném utkání předloni v únoru v přípravě zvítězila 2:1 brankami Zmrhala a Mešanoviče.

„Dostali jsme hratelného soupeře, se kterým se můžeme rovnat," ujišťuje Jaromír Zmrhal.

Na koni je však také protivník. „Začátek sezóny nás nabil sebevědomím. Slavia má jméno, ale nejde o nepřekonatelného soupeře. Už v Praze se chceme přiblížit postupu," plánuje Benjamin Verbič, střelec vítězné branky proti Šachtaru.

Favoritem je Dynamo

Roli favorita sešívaní rádi přenechají protivníkovi. Vždyť Dynamo již dvanáct sezón nechybělo v základní skupině Ligy mistrů či Evropské ligy, z toho se pak sedmkrát probojovalo do jara.

"Soupeř má víc zkušeností z Evropy než my, s tím musíme počítat. Přistoupíme k zápasům s pokorou a plným nasazením, ale ne se strachem," ujišťuje záložník Jan Sýkora.

"Kyjev favorit je. Ale nechceme jít do zápasu ustrašeně. Musíme hrát svůj fotbal, prosadit se vlastní hrou a vyrovnat se soupeři. Ne si myslet, že se ubráníme a přežijeme," přizvukuje mu kouč Trpišovský.

Reklama

Související témata: