Hlavní obsah

Slavia doma Kyjev porazí, postoupí však Dynamo, tuší bookmakeři

Praha

Cesta do lukrativní soutěže začíná. Fotbalisté pražské Slavie večer otevřou svůj účet v letošních evropských pohárech ve 3. předkole Ligy mistrů domácím zápasem proti Dynamu Kyjev. V Edenu jsou podle bookmakerů favorité sešívaní. O úvodním úspěchu Slavie příliš nepochybuje ani sázkařská obec, na družinu kouče Trpišovského směřuje přibližně 70% sázek, na remízu 10% a na ukrajinský celek připadá 20% vkladů. Favoritem na postup je ovšem zkušenější Dynamo.

Slavia se chystá na Kyjev. Bude bojovat před vyprodaným Edenem.Video: Sport.cz

 
Článek

Sázkaři se zajímavě postavili k slávistické výzvě jménem Liga mistrů. U Tipsportu jich plných 68% tipuje, že večerní domácí duel proti Dynamu Kyjev sešívaní zvládnou. „Přitom Kyjev je mašina, která s jistotou zvládá, kde mnozí slavnější klopýtají. Tedy postupy do základních skupin Ligy mistrů nebo Evropské ligy," varuje bookmaker Petr Urbanec.

Se svými kolegy stanovil kurz na výhru Slavie 2,28:1 proti tříbodovému zisku Kyjeva v kurzu 3,65:1. Tedy Slavii lehce favorizuje. Horší už je to pro tým z Edenu při pohledu na postupové kurzy. „Slavia má určitě výborný tým, trenéra, který má šmrnc, jenže výsledky Dynama Kyjev mají dlouhodobě vysokou kvalitu," vysvětluje Urbanec, proč na postup Kyjeva drží jeho kancelář v nabídce kurz 1,52:1 - na postup Slavie 2,6:1.

Je třeba krotit optimismus

Obdobný je také pohled konkurence. „Slavia má za sebou vydařený vstup do sezóny, po třech ligových výhrách a skóre 10:1 musí být před vstupem do Evropy v solidním rozpoložení. Při pohledu na Ukrajinu je ale třeba optimismus trochu krotit. Dynamo Kyjev je rovněž po třech ligových kolech bez ztráty kytičky, zejména poslední výhra nad Šachtarem má svoji hodnotu," upozorňuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

"Hosté mají rychlé a zároveň pohárově zkušené mužstvo, minule hráli osmifinále Evropské ligy. V úvodním duelu předvedou spíše taktický výkon, přece jen ofenziva sešívaných musí budit respekt i u týmu, jakým je Dynamo. V kontextu postupu ale nelze než favorizovat Ukrajince," dodává Hanák.

Dynamo si vedle ligy ještě v přípravě poradilo i s Plzní (2:0), v mezičase si střihlo ještě jednu výhru nad Šachtarem v Superpoháru. V posledních sedmi duelech neinkasovalo, a tak asi není překvapením, že favoritem na postup je Kyjev s kurzem 1,57:1, na Slavii je kurz 2,4:1. O postupu Dynama nepochybuje ani přesvědčivých 80% sázkařů.

Kyjev nemusí být konečnou

Konkurenční Chance se očima bookmakerů domnívá, že by Dynamo Kyjev nemuselo být pro pražský klub nepřekonatelnou překážkou. „Sešívaní zatím válí. Prvními zápasy sezóny projeli jak nůž máslem a vedou tabulku. Tým si sedl, navíc klíčoví hráči mají dobrou formu a pod staronovým trenérem hrají viditelně v pohodě," míní tisková mluvčí Chance Markéta Světlíková." A kromě toho je tu ještě velká výhoda v podobě domácího hřiště a kotle plného fanoušků, kteří poženou Slavii za vítězstvím," dodává.

Není proto divu, že pražský klub vstupuje do zápasu v roli favorita s kurzem 2,32:1. Lehce si tak polepšil, protože původní kurz na výhru byl 2,40:1. Oproti tomu Dynamo kurzově ztrácí. Z původních 2,80:1 až na dnešních 3,57:1.

Úvodní zápas se hraje v úterý od 19:30 v Edenu, který je vyprodaný. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: