Hlavní obsah

Dva míče na ploše, ztráta koncentrace. Banální situace, štve Trpišovského

Praha

Pustili Kyjev do dvou šancí. Druhou už zaplatili gólem, který je může hodně mrzet. Fotbalisté pražské Slavie nicméně v úvodním duelu 3. předkola Ligy mistrů doma remizovali 1:1 s Dynamem Kyjev, takže mohou i před odvetou pomýšlet na postup do play off. „Hráči dali do prvního zápasu všechno, jen si musíme postěžovat na produktivitu,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský měl po remíze s Dynamem Kyjev smíšené pocityVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Slavia uhrála s Dynamem Kyjev remízu 1:1. Zařídil jí Josef Hušbauer

Inkasovaný gól si budou rozebírat ještě dlouho. Na hřišti se objevil druhý míč, a tak sešívaní polevili po autovém vhazování soupeře v ostražitosti. Jenže hrálo se dál a Dynamo v 82. minutě z ojedinělé šance otevřelo skóre.

„Bohužel jsme dostali smolný gól. Na hřišti byly dva míče a někteří kluci přestali hrát. Ale nemůžeme se vymlouvat, rozhodčí prostě nechal pokračovat a soupeř najednou šel sám na bránu," líčí reprezentační záložník Tomáš Souček.

Protesty sešívaných nebyly nic platné. Anglický rozhodčí Pawson gól uznal.

„Dostali jsme gól z autu... Rozhodčímu jsem vyčítal, že v podobné situaci předtím hru přerušil, ale tentokrát ne. Jinak ovšem gól přisuzuji nám. Naše chyba, měli jsme Verbiče dohrát, ne vystavovat do ofsajdu. Hrubá chyba, banální situace," hodnotí trenér Jindřich Trpišovský.

Produktivita určila ráz utkání

Kyjev potvrdil v Edenu své kvality, červenobílé čeká perná odveta.

„Tak velké zápasy se hrají na proměnění šancí. My jsme měli dvě hlavičky v jasných pozicích, které jsme neproměnili, což určilo ráz utkání," uvědomuje si kouč.

Hušbauer naštěstí pro jeho tým v čase 90.+5 vyrovnal. Sešívaní jsou tak nadále reálně ve hře o postup. „Remíza 1:1 je jiná než 0:0. Nutí nás dát v Kyjevě gól. S tím bychom tam stejně jeli, takže pro nás se moc nemění," přemítá Trpišovský.

Další Liga mistrů v Boleslavi

Před úterní odvetou jeho tým musí nejprve zvládnout ligový duel v Mladé Boleslavi. A kouč musí zvážit, do jaké míry rizika ohledně změn v sestavě tam půjde.

„Rozhodneme se podle stavu hráčů. Zápas s Dynamem byl extrémně náročný na běhání, abychom vytvářeli tlak na soupeře. Uvidíme, máme dva dny. V obou soutěžích hrajeme stejně důležité zápasy. Teď se musíme přeorientovat na pátek, Boleslav je pro nás další Liga mistrů," ujišťuje Trpišovský.

K jisté obměně sestavy určitě dojde. „Den po zápase jsou všichni unavení a pokopaní, rozhodne spíš čtvrtek. Hráči z užší šestnáctky také potřebují herní vytížení," poukazuje trenér.

Reklama