Hlavní obsah

Šéf Slavie Tvrdík zaútočil na UEFA, rýpl si i do Kyjeva

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Slavia se jen těžce smiřuje s tím, že její sen o postupu do základní skupiny Ligy mistrů skončil. V Kyjevě Pražané prohráli 0:2, hlavní vinu pak vidí ve výkonu arbitrů. Ti na hřišti Dynama jeden gól Slavii nejspíš chybně neuznali. Naopak branka Dynama na 2:0 padla z ofsajdové pozice, ale platila. Předseda představenstva Jaroslav Tvrdík hned po utkání na sociální síti tvrdě zaútočil na UEFA. „Rozhodčí hrubě ovlivnili oba zápasy. Místopředseda Surkis by měl odstoupit a UEFA se nesmí divit, co fanoušci oprávněně skandují ve spojení s jejím jménem."

Foto: Milan Malíček, Právo

Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva fotbalové Slavie.

Článek
Fotogalerie

Do Ukrajince Hrihorije Surkise, místopředsedy UEFA, se opřel šéf Slavie už v poločase odvety. "Jestli existuje spravedlnost, za první i dnešní zápas, tak to kluci otočí. Panu Surkisovi i jeho spolku navzdory!" rozčiloval se Tvrdík na sociální síti. Jeho přání zůstalo nevyslyšeno.

Slavii vyřazení hodně bolí, leč nic už s ním neudělá. Šéf pražského klubu nicméně dal průchod emocím a neodpustil si také rýpnutí do ukrajinského soupeře. „Být Dynamem, takto bych postoupit opravdu nechtěl. Jsem pyšný na náš tým a budeme tvrdě pracovat dál, díky za podporu!"

To trenér Jindřich Trpišovský se snažil zachovat co nejvíce diplomatický tón, i když i jím určitě emoce notně cloumaly. „K sudímu se nebudu vyjadřovat, protože chci trénovat tým při zápasech Evropské ligy," poznamenal po závěrečném hvizdu na stadiónu v Kyjevě. "Na druhou stranu po úterním utkání chápu, proč Dynamo nedostává góly," dodal s jistou dávkou ironie.

Místopředseda UEFA Surkis si neudělal v Česku dobré jméno loni v prosinci. Na valné hromadě Fotbalové asociace ČR tehdy vystoupil s projevem, ve kterém hrozil příjezdem normalizační komise, pokud FAČR nezmění stanovy. Mezi roky 1993 až 2002 vedl právě Dynamo Kyjev, kde je nyní prezidentem jeho bratr Ihor Surkis.

Reklama