Hlavní obsah

Spanilá pohárová jízda? Kdepak, bookmakeři českému trojlístku nevěří

Praha

Rozlosováno, fotbalisté Plzně, Slavie a Jablonce budou během podzimu hodovat na pohárové scéně. K favoritům však rozhodně nepatří. "Již samotná účast tří našich klubů v základních skupinách je velkým úspěchem. Vše navíc bude jen velké plus pro český fotbal. Přestože vidíme naše kluby reálně jako outsidery skupin," říká Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radim Řezník uniká obránci Partizanu Uroševičovi. V Lize mistrů čeká Plzeň větší dřina...

Článek

Vlajkovou lodí bude samozřejmě Plzeň v Lize mistrů.

"Má báječnou skupinu. Na postup sice může zapomenout, přes Real Madrid ani AS Řím cesta nepovede, ale zahraje si skvělé zápasy a s CSKA Moskva zabojuje o jaro alespoň v Evropské lize," shrnuje Urbanec pozici českého šampióna. S Moskvany majjí viktoriáni shodný kurz 40:1 na vítězství ve skupině, což je řadí právě na společné třetí místo.

Liga mistrů - vítěz skupiny:
Real Madrid 1,17:1
AS Řím 5,5:1
CSKA Moskva 40:1
Plzeň 40:1

V mnohem vyrovnanější společnsti se ocitla Slavia v Evropské lize. Favority jsou sice Petrohrad a Bordeaux s kurzem kolem 2:1 na 1. místo, ale Slavia od nich v kurzu 9:1 není až tak daleko a její ambice sahají jistě výš. Stejně bude chtít favority zlobit i FC Kodaň rovněž v kurzu 9:1 na vítěze skupiny.

Evropská liga - vítěz skupiny:
Petrohrad 2:1
Bordeaux 2,75:1
FC Kodaň 9:1
Slavia Praha 9:1

Na daleký východ se českým klubům moc nechce a Jablonec jako nováček základní skupiny EL si této "výsady" užije dosytosti. Los Jablonci přihrál přemožitele Slavie Dynamo Kyjev a silnou Astanu. Těžkou, ale neatraktivní skupinu, hraje ještě franouzské Rennes. Tady je Jablonec jako nováček soutěže jasným outsiderem v kurzu 40:1. Za vítěze bookmakeři tipují Kyjev v kurzu 1,75:1.

Evropská liga - vítěz skupiny:
Dynamo Kyjev 1,75:1
Rennes 2,4:1
FC Astana 14:1
Jablonec 40:1

"Jablonec musí přijmout roli outsidera, ani naše kurzy nemohou být jiné. Role je však jen papírový předpoklad a jeho letošní výkony jej reálně mohou posunout daleko výš," fandí severočeskému klubu Petr Urbanec.

Reklama