Hlavní obsah

Kouče Fergusona zdrtila prohra Manchesteru s Celtikem

PRAHA

Ještě hodně dlouho bude kouče Alexe Fergusona strašit úterní prohra Manchesteru United v duelu Ligy mistrů s Celtikem Glasgow. 'Bitvu o Británii' rozhodl ve prospěch skotského celku necelých deset minut před koncem přesnou trefou Japonec Nakamura a anglický velkoklub bude mít co dělat, aby postoupil ze skupiny.

Článek

"Byl to jednoznačně největší a nejdůležitější gól mojí kariéry," řekl japonský fotbalista, který brankáře Manchesteru Edwina van der Sara překonal i v prvním vzájemném utkání na Old Trafford. "Je to jeden z nejlepších gólmanů na světě. Jsem na to pyšný, že jsem mu dal dva góly. Pro Celtic je postup fantastickým úspěchem," rozplýval se Nakamura.

"Abych pravdu řekl, srovnávám se s tím jen těžko," citovala BBC slova trenéra Manchesteru Fergusona po zápase. United šokovali fotbalový svět už v předešlém kole, v němž si odvezli porážku z Kodaně. Teď budou muset z posledního duelu proti Benfice Lisabon urvat alespoň remízu, aby mohli pomýšlet na postup.

"Prohra mě šokovala. Porazili jsme se ale sami, tým, který nepromění šance, nemůže vyhrát," láteřil Ferguson. Alespoň remízu mohl zařídit v úplném závěru z penalty Luis Saha, brankář Celtiku Boruc ale jeho střelu chytil. Selhání hráče Manchesteru prý dokonce předpověděl jeho spoluhráč Gary Neville. "Gary šel okolo mě a řekl mi, že Saha to nervově nezvládne a penaltu nedá," vylíčil novinářům neobvyklou situaci kapitán Celtiku Neil Lennon.

"Hráče porážka také hodně zklamala. Máme pět dnů na to, abychom je zvedli. Pokud chceme vyhrát ligu, musíme ukázat také pevný charakter. A věřím, že to dokážeme," myslel Ferguson už pár minut po zápase na nedělní duel s Chelsea, v němž si Manchester může vybudovat na čele Premier League šestibodový náskok.

Reklama

Související témata: