Hlavní obsah

Zákrok sezony! Kdybych věděl, že bude tak dobrý, zaplatím dvojnásobek, chválil Klopp svého brankáře

Praha

Před posledním zápasem základní skupiny Ligy mistrů byli ve skupině C v nejhorší výchozí pozici. Přesto fotbalisté Liverpoolu klíčovou bitvu o postup do osmifinále Champions League zvládli a na Anfield Road porazili Neapol 1:0. A vzhledem k tomu, že PSG vyhrál v Bělehradu 4:1, je to právě italský tým, kdo je odsouzen hrát v jarní části pouze Evropskou ligu. Klíčem k postupu byl fantastický zákrok gólmana Reds Alissona. Kdyby v nastavení dostal gól, slavila by Neapol. Teď je proto brankář za hrdinu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih ze zápasu Ligy mistrů FC Liverpool - NeapolVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Sestřih ze zápasu Ligy mistrů Inter Milán - PSV Eindhoven

Sestřih ze zápasu Ligy mistrů CZ Bělehrad - PSG

Sestřih zápasu Ligy mistrů Barcelona - Tottenham

Oproti minulému vystoupení v Lize mistrů proti PSG byli hráči Liverpoolu jako vyměnění. Mnohem více se tlačili do koncovky a odměna přišla ve 32. minutě, kdy Salah přelstil Ospinu střelou z malého vápna. „Ukázali jsme mnohem víc než v Itálii při prvním zápase. Kluci hráli mimořádné utkání," pochválil své svěřence trenér Jürgen Klopp.

Naděje na postup však mohla zhatit šance Milika v nastaveném čase. Pokud by polský kanonýr vstřelil gól, Liverpool by z Ligy mistrů vypadl. Jeho střelu ale reflexivně vyrazil brankář Alisson. „Předvedl zákrok sezony," měl jasno Klopp. „Kdybych věděl, že bude tak dobrý, zaplatil bych dvojnásobek," přiznal s nadsázkou německý stratég. Liverpool v létě přivedl brazilského gólmana z AS Řím za více než 65 milionů liber (asi 1,9 miliardy korun), což z něj dělá nejdražšího brankáře historie.

Foto: Carl Recine, Reuters

Brankář Alisson si připisuje klíčový zákrok proti střele Milika.

Carl Recine

„Ale nebylo to jen o tom jednom zákroku. Svým klidem nám hodně pomohl a výtečně sbírá centry. Skvěle však pracoval celý tým. Alisson nemůže převádět dvacet takových zákroků za zápas. Obrana toho na něj moc nepustila, a když už ano, tak tým podržel," dodal už s vážnou tváří Klopp.

Alissona, který podvanácté v sezoně udržel čisté konto, chválil i stoper Virgil van Dijk. „Pro nás je opravdu hodně důležitý. Je to fantastický gólman."

Foto: Carl Recine, Reuters

Vysmátý brankář Liverpoolu Alisson slaví postup do osmifinále Ligy mistrů.

Carl Recine

„Ale stále jsme nic nedokázali. Vyhráli jsme, postoupili, ale je to jen další krok k našemu cíli," varoval nizozemský obránce před přílišnou euforií nad vydřeným postupem.

To v táboře Neapole, která před úterním utkáním vedla skupinu C, zavládlo zklamání a také částečná nespokojenost s výrokem rozhodčího, který po zákroku Van Dijka na Mertense úkazal jen žlutou kartu. "Měla to být červená. Opakované záběry to jasně ukázaly," stěžoval si Ancelotti. "Hodně se mluví o zavedení VAR, a kdy se tak stane v Lize mistrů, ale pro nás to bude už příliš pozdě," prohlásil.

Jen malou útěchou je pro Ancelottiho přesun do Evropské ligy: „Musíme ten fakt přijmout, ale je mi to moc líto. Není tak prestižní jako Liga mistrů," uzavřel hlavní trenér Neapole.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.