Hlavní obsah

Obscénní gesto? Musel jsem to udělat, abych ukázal, že máme koule, hájil se kouč Atlétika Simeone

Madrid/Praha

Obscénní gesto kouč madridského Atlétika přebilo všechno. Výhru jeho týmu nad turínským Juventusem (2:0) v prvním osmifinále Ligy mistrů, neuznaný gól, který dal Morata a německý sudí Zwayer usoudil, že mu přecházel faul, penaltu, kterou za bezbrankového stavu po prozkoumání videa rovněž nenařídil, byť se jí domácí Diego Costa vehementně domáhal. Když ale dal Giménez přece jen vedoucí branku, přestal se Diego Simeone kontroloval a nechal v sobě explodovat veškerou vášeň a emoce. Právě obscénním gestem.

Foto: BT Sport

Obscénní gesto trenéra Atlétika vzbudilo spoustu nevole.

Článek

Nebylo to poprvé, kdy Simeone takto reagoval. „Už jako hráč jsem to v Laziu v utkání proti Boloni udělal, dnes jsem to předvedl znovu," přiznal poté, co sevřel ruce v rozkroku a otočil se k fanouškům Colchoneros i kamerám.

„To abych ukázal, že máme cojones," vysvětloval argentinský kouč svou kontroverzní oslavu, kterou prý chtěl je ukázat, že jeho tým má spoustu koulí.

Spoustu diváků tím pobouřil. Na stadionu i u obrazovek. A nešlo jen o tifosi Juventusu.

Slovo cojones má ve španělštině spoustu významů. Odvahu, kuráž, ale i ...

„Musel jsem ukázat, co cítím. Mohu se omluvit, pokud jsem snad někoho urazil, ale udělal jsem to ze srdce," reagoval Simeone okamžitě na kritiku, která se na něho snesla.

Na stadionu i na sociálních sítích.

„Ubohé gesto ubohého člověka. Proč si myslí, že chceme něco takového vidět?" vyčítal na twitteru jeden z fanoušků Simeonovi, že se nedovede ovládnout a své emoce krotit.

LM - první osmifinále Atlético Madrid - JuventusVideo: O2 TV Sport

„Nebylo to pěkné gesto, to přiznávám. A rozhodně nebylo adresováno soupeři, obracel jsem se k našim fanouškům," opakovaně se hájil argentinský trenér.

„Byl to těžký zápas, v němž jsme tvrdě bojovali. Bylo znát, že se do našeho mužstva vrátili důležití hráči jako Koke a Costa, kteří celý zápas urputně bojovali, i když Diego Costa nebyl zdravotně stoprocentně fit," opájel se dvoubrankovou výhrou Simeone.

„Museli jsme využít všeho, abychom nakonec jsme dosáhli velmi dobrého výsledku proti skvělému týmu se spoustou skvělých hráčů. Očekávám, že v turínské odvetě budeme trpět, ale naše pozice je slibná."

Reklama

Související témata: