Hlavní obsah

Trapas Edina Džeka! Jeho teatrálnímu pádu se směje celý fotbalový svět

Porto/Praha
Aktualizováno

Fláknul sebou o zem. Nic mu to nebylo platné. Osmifinálový duel Porta s AS Řím nabídl nervy drásající vyřazovací boj o postup. Nechyběly góly, tvrdé souboje, prodloužení, sporné momenty a bohužel ani další teatrální vsuvka, za kterou by se bez skrupulí dala udělit jedna z divadelních cen. Hlavní roli si tentokrát zahrál Edin Džeko, jehož výměna názorů s portugalským Pepem vyústila až v afektovaný pád vzad přímo pod nohy sudího. Vykartovat soupeře se mu nepodařilo. Řím prohrál po penaltě ve 117. minutě a postup slaví Porto.

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Útočník AS Řím Edin Džeko leží na zemi během osmifinále Ligy mistrů proti FC Porto.

Článek

Téměř 50 000 diváků na Estádio do Dragão sledovalo vypjatý souboj o postup mezi nejlepších osm týmů letošního ročníku Ligy mistrů. Řím v prvním zápase zvítězil 2:1 a ve středeční odvetě se výsledek otočil ve stejném poměru ve prospěch Porta. Utkání pomalu ale jistě směřovalo do prodloužení.

V 58. minutě se do sebe pustili Edin Džeko a Pepe. Jejich rozmluvě předcházelo vzájemné jiskření v průběhu celého klání. Slovní přestřelka přešla až ve fyzický kontakt, kdy se oba fotbalisté dotýkali svými čely. Z ničeho nic se ale bosenský šutér skácel k zemi. Chtěl si vymodlit červené karetní potrestání pro svého soka. Sudí Cüneyt Çakır mu to naštestí neuvěřil a zůstalo u žlutých pro oba aktéry.

Utkání nakonec skutečně dospělo až do prodloužení. Ve 117. minutě se z penalty trefil Alex Telles. Pár vteřin před závěrečným hvizdem v pokutovém území Porta upadl Patrik Schick, ale na penaltu to nestačilo. Řím už na branku v závěru nedokázal odpovědět.

AS se s milionářskou soutěží loučí. Velká škoda, že víc než bojovný výkon bosenského špílmachra, se na sociálních sítích probírá jeho herecké představení. Tradiční glosátor a bývalý fotbalista Gary Lineker například v nadsázce nedokáže pochopit, jak Džeko střet s Pepeho hlavou vůbec dokázal přežít.

Reklama

Související témata: