Hlavní obsah

Neymara vyšetřuje UEFA. Brazilci hrozí distanc za výroky na adresu rozhodčích

Paříž/Praha

Jeho výstup na sociálních sítích může mít dohru! Po zápase mezi Paris Saint Germain a Manchesterem United, který znamenal konec francouzského týmu v Lize mistrů, si zraněný Neymar vylil vztek na rozhodčích, jež veřejně kritizoval za konkrétní rozhodnutí. Nyní za to může pykat, za jeho výroky ho totiž vyšetřuje UEFA.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Neymar (nahoře uprostřed) utkání mezi Paris Saint Germain a Manchesterem United sledoval kvůli zranění pouze z tribuny.

Článek

Byl to vypjatý zápas. Pařížský celek si domů z Old Trafford přivezl víc než nadějný výsledek 2:0, ovšem v odvetě dostal tři góly a dal pouze jeden. Díky vyššímu počtu branek vstřelených na hřišti soupeře tak postoupil anglický tým.

K výsledku přispělo i rozhodnutí ze závěru zápasu za stavu 1:2 z pohledu domácích (tedy za skóre, které by dál posouvalo Paris Saint Germain). Damir Skomina, slovinský sudí, po poradě s videoasistentem rozhodčího nařídil penaltu za ruku Presnela Kimpembeho. Tu v 94. minutě utkání proměnil Marcus Rashford.

Foto: John Sibley, Reuters

Marcus Rashford z Manchesteru United proměňuje penaltu proti PSG.

Pokutový kop byl hodně diskutován a k debatám se přidal i Brazilec. Na svém Instagramu zveřejnil fotografii Kimpembeho z předpenaltové situace, kterou řádně okomentoval. A v příspěvku dal jasně najevo, co si o celé situaci myslí.

Za jeho chování mu ale podle serveru Marca nyní hrozí trest. Porušil totiž článek 11 disciplinárního řádu a mohl by v příští sezoně přijít o jeden až tři zápasy.

V minulosti už přitom padl trest za prohřešek podobného typu. Za komentáře na adresu Sergia Ramose po utkání mezi Chorvatskem a Španělskem v Lize národů dostal "stopku" na jeden zápas Dejan Lovren.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články