Hlavní obsah

Šmicer: Když se kluci radovali, běžela mi hlavou vzpomínka na finále 2005

Madrid/Praha

V roce 2005 přispěl Vladimír Šmicer dvěma góly k vítězství Liverpoolu ve finále Ligy mistrů v Istanbulu nad AC Milán. Po čtrnácti letech se z nejcennější trofeje radoval znovu. Sice seděl v hledišti madridského stadionu, ale byl hostem noční oslavné párty v hotelu...

Finále Ligy mistrů vyhráli fotbalisté Liverpoolu.Video: O2 TV Sport

 
Článek

Jak jste si užil sobotní finále Ligy mistrů mezi Liverpoolem a Tottenhamem v Madridu (2:0)?

UEFA a Liverpool mě pozvaly jako jednoho z hráčů, kteří tuhle trofej vyhráli v roce 2005 po penaltovém rozstřelu s AC Milán. Přijel jsem i se synem Jiřím. Samozřejmě jsem si úspěch Liverpoolu vychutnal, ale syn si to užil ještě víc. Pro něj to byl úžasný zážitek, i vzhledem k tomu, jaké legendy tam potkal a mohl se pak setkat i s vítěznými hráči Liverpoolu. Byl tam i Patrik Berger, s nímž jsme v dresu Liverpoolu vyhráli Pohár UEFA v roce 2001.

Kde jste vítězné hráče potkali?

Po finále udělalo vedení FC Liverpool v hotelu, kde tým bydlel, vítěznou párty, kam nás také pozvali. Z týmu, který vyhrál Ligu mistrů v roce 2005, tam byli například gólman Jerzy Dudek, kapitán Steven Gerrard, Jamie Carragher, Sami Hyypiä, Luis García a John Arne Riise. Celkem tam bylo na čtyři sta lidí. Trenér Klopp i současní hráči se pohybovali mezi hosty, museli být unavení, ale byli skvělí, s každým se fotili. Uvědomili si, že v sobotu večer vstoupili mezi legendy Liverpoolu. Bylo na nich vidět, jak jsou šťastní. Po čtrnácti letech vyhráli nejcennější trofej pro Liverpool. Vyfotil jsem se s pohárem i trenérem Kloppem, který dokázal s Liverpoolem úžasné věci.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Well deserved Boss!!!!👍👍👏👏

Příspěvek sdílený Vladimir Smicer (@smicer.vladimir),Čen 1, 2019 v 11:13 PDT

Když Salah kopal penaltu už v první minutě, proběhlo vám hlavou finále z Istanbulu, kdy jste nejprve snižoval na 2:3 a pak proměnil v rozstřelu rozhodující pokutový kop?

V tu chvíli ne, všechno se seběhlo hrozně rychle. Přál jsem si, aby ji proměnil. Já ji kopal za jiné situace. Důležité bylo, že ji dal. V takovém zápase má první gól obrovskou cenu, je klíčový. I když... My jsme prohrávali s Milánem 0:3, vyrovnali a otočili finále v rozstřelu.

Kdy jste si sám sobotní triumf nejvíc užil?

Po závěrečném hvizdu, kdy se kluci radovali na trávníku. Tehdy mi proběhlo hlavou to istanbulském finále. Klukům na hřišti jsem docela záviděl ty skvělé emoce, a pak i tu triumfální projížďku v otevřeném autokaru Liverpoolem, kterou sledovalo přes milion lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Liverpool slavil s fanoušky triumf v Lize mistrů v ulicích městaVideo: sntv

Co jste kromě fotbalu všechno stihli?

Den před finále se uskutečnil turnaj legend v malém fotbale. Vytvořili jsme čtyři týmy, které hrály proti sobě. Vedle bývalých hráčů Liverpoolu tam byli například i Seedorf, Del Piero, Fowler, Figo a další hráči, kteří psali historii fotbalu. Jirka byl u vytržení. Bývalé hvězdy Liverpoolu znal ze zápasů staré gardy, ale ostatní viděl naživo poprvé. Asi úplně nejvíc pro něj bylo, když se setkal se současnými šampiony Liverpoolu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

And Czech boys at the party....❤️❤️👍👍🏆🏆🏆🏆🏆🏆

Příspěvek sdílený Vladimir Smicer (@smicer.vladimir),Čen 1, 2019 v 11:19 PDT

Reklama

Související témata: