Hlavní obsah

Barcelona, Dortmund a Inter! Čech přihrál Slavii atraktivní společnost, Messiho a spol.

dos, ramSport.cz
Aktualizováno

Lahůdka v přímém přenosu. Fotbalisté pražské Slavie si v Lize mistrů zahrají s Barcelonou, Dortmundem a Interem Milán. Los v Monaku je poslal do skupiny F, konkrétně český internacionál Petr Čech, který klubům přiřazoval příslušné skupiny. Sešívaní vyřadili v play off Kluž a skupinovou fázi si zahrají podruhé po dlouhých 12 letech. Při losu byli nasazeni do čtvrtého koše. Do vyřazovací fáze postoupí první dva celky z každé skupiny, týmy na třetích místech budou na jaře pokračovat v Evropské lize. Program skupin začne v úterý 17. září. Slavia boje zahájí na stadionu Interu Milán, Barcelonu přivítá ve 3. kole 23. října.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Barcelonský Lionel Messi… Do Edenu přijede nejlepší útočník Ligy mistrů!

Článek
Fotogalerie

Jedno kam, hlavně do Anglie. Přání kouče Jindřicha Trpišovského nebylo v Monaku vyslyšeno.

Jinak si ovšem slávisté nemají nač stěžovat. Vždyť si zahrají s Messiho Barcelonou, Borussií Dortmund a s Interem Milán! Pan Božský převzal v Monaku cenu pro nejlepšího útočníka loňské sezony Ligy mistrů... Messi je navíc pětinásobný držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu světa.

„Obrovská radost. Někteří budou určitě kritizovat a říkat, že máme být skromní a pokorní. Ale jsme ve skupině Ligy mistrů, kam chce každý proto, aby hrál s nejlepšími týmy. Myslím i na fanoušky. Určitě touží vidět hráče nastupující za Barcelonu, Dortmund či Inter,“ líčí své první pocity trenér Trpišovský.

Program Slavie:
17. září: 18:55 Inter Milán - Slavia Praha,
2. října: 18:55 Slavia Praha - Dortmund,
23. října: 21:00 Slavia Praha - Barcelona,
5. listopadu: 18:55 Barcelona - Slavia Praha,
27. listopadu: 21:00 Slavia Praha - Inter Milán,
10. prosince: 21:00 Dortmund - Slavia Praha.

Kabina vybuchla nadšením

„Když už jsme postoupili, tak díky bohu, že máme takové týmy a nedostali jsme soupeře, s nimiž už jsme se měřili nebo nemusíme někam na východ Evropy. Každý půjde raději určitě na Barcelonu či Dortmund. Na šanci v Lize mistrů čekala Slavia dvanáct let, tudíž je skvělé, že máme tři mimořádně atraktivní týmy,“ ujišťuje kouč.

„Nejvíc se těším do Dortmundu. Hodně jsem ho sledoval a mám ho rád. Super stadion, skvělá atmosféra, sympatický klub. San Siro je jedinečné. Barcelona... To bychom tu byli dlouho,“ kochá se Trpišovský.

Hráčská kabina v Edenu přivítala los hurónským pokřikem. „Zasloužíme si zahrát proti takovým gigantům. A doufám, že je aspoň trochu potrápíme. A že řev bude stejný i po zápasech a nebudeme ho litovat,“ zvěstuje první dojmy obránce Vladimír Coufal.

Snad nebudeme za pitomce…

Los Slavii přisoudil trojici klubů evropské extratřídy. Barcelona je gigantický mistr španělské ligy a pětinásobný vítěz nejslavnější evropské soutěže. Borussia zase německý vicemistr a finalista Ligy mistrů z ročníku 2012/2013. Seznam soupeřů uzavírá další velkoklub Inter Milán, v minulé sezoně čtvrtý celek Serie A a vítěz Ligy mistrů z ročníku 2009/2010.

„Vynahradíme si 12 let čekání… Na Messiho jsem se byl podívat, když proti němu tady v Edenu hrála Plzeň. Těším se, že si s ním teď můžu zahrát sám. A jen doufám, že na souboj jeden proti jednomu s Messim nedojde,“ culí se Coufal.

Každý bod v takové skupině bude úspěchem. „Uděláme všechno, abychom nebyli za pitomce,“ uvědomuje si reprezentační obránce, že také snaha o třetí příčku a jarní přestup do Evropské ligy může být velký oříšek.

Los základních skupin fotbalové Ligy mistrů:
Skupina A:
Paris St. Germain, Real Madrid, Club Bruggy, Galatasaray Istanbul.
Skupina B:
Bayern Mnichov, Tottenham, Olympiakos Pireus, Crvena zvezda Bělehrad.
Skupina C:
Manchester City, Šachtar Doněck, Dinamo Záhřeb, Bergamo.
Skupina D:
Juventus Turín, Atlético Madrid, Leverkusen, Lokomotiv Moskva.
Skupina E:
Liverpool, Neapol, Salcburk, Genk.
Skupina F:
FC Barcelona, Dortmund, Inter Milán, Slavia Praha.
Skupina G:
Petrohrad, Benfica Lisabon, Lyon, Lipsko.
Skupina H:
Chelsea, Ajax Amsterodam, Valencie, Lille.

Reklama

Související témata: