Hlavní obsah

Inter Milán "19" - Slavia "19" 4:0Krutá lekce na úvod! Mladí slávisté schytali v Youth League debakl

pan

Mladým slávistům vstup do Youth League pro fotbalisty do 19 let vůbec nevyšel. S Interem Milán prohráli na jeho půdě 0:4, když se o dvě branky domácích postaral útočník Sebastiano Esposito, po jedné přidali Gaetano Oristanio a Edoardo Vergani. V dalším zápase sešívaní přivítají 2. října Borussii Dortmund, čtvrtým týmem ve skupině je Barcelona.

Foto: Twitter/SK Slavia Praha

Mladí fotbalisté Slavie bojovali ve svém úvodním zápase Youth League s Interem Milán

Článek

Slávisté byli v prvním poločase pod tlakem domácího týmu. První velká nepříjemnost pro český tým přišla už v 7. minutě, kdy se zranil brankář Jan Sirotník a musel ho nahradit Jakub Surovčík.

Během úvodních 45 minut Pražané ani jednou nevystřelili na Pozzerovu branku, sami naopak v 29. minutě po přesné trefě Esposita inkasovali. Sedmnáctiletý útočník Interu si poradil s přesným centrem za obranu sešívaných a střelou mezi nohama gólmana Surovčíka otevřel skóre utkání.

I ve druhém poločase Inter dominoval

Naději na případný zvrat vzala mladým slávistům 57. minuta, kdy se z pokutového kopu po zákroku Davida Štětky na domácího záložníka Persyna postaral opět Sebastiano Esposito a zvýšil už na 2:0.

Foto: Twitter/SK Slavia Praha

Mladí fotbalisté Slavie bojovali ve svém úvodním zápase Youth League s Interem Milán

Definitivní ortel nad zápasem napsal v 78. minutě teprve šestnáctiletý útočník italského týmu Gaetano Oristanio, který střelou po zemi k pravé tyči rozhodl o jasném vítězství Interu.

V 87. minutě byl navíc po druhé žluté kartě vyloučen obránce Michal Hošek a slávisté dohrávali utkání v deseti. Čtvrtý gól do sešívaného sebevědomí přidal v nastavení v 91. minutě Vergani, a slávisté tak odjíždějí s debaklem 0:4.

"V poločase jsme si řekli pár věcí a do druhé půle jsme vstoupili aktivněji. Bohužel nás zastavil asi klíčový moment zápasu, kterým byla penalta v 58. minutě. Z pohledu z lavičky byla hodně přísná, i kluci mi pak říkali, že David Štětka hrál balon. Rozhodčí ale prostě bohužel rozhodl pro penaltu. Tím druhým gólem samozřejmě Inter dostal absolutní kontrolu a byl v klidu," řekl pro slávistický web trenér Martin Hyský.

"Celkově musím říct, že výsledek je hodně krutý. Dvě penalty, červená karta. Ale musíme se z toho zvednout. Už jsme i klukům v kabině říkali, že je potřeba dát hlavy nahoru, je to pro všechny obrovská zkušenost. Je potřeba prostě začít pracovat ještě víc než doteď a zlepšovat se, abychom měli jednou takovou kvalitu jako soupeři, které tady potkáváme," dodal.

Utkání 1. kola základní skupiny Youth League pro fotbalisty do 19 let:
Inter Milán - Slavia Praha 4:0 (1:0)
Branky: 29. a 58. z pen. Esposito, 78. Oristanio, 90.+1 Vergani z pen. ČK: 86. Hošek (Slavia).
Sestava Slavie: Sirotník (7. Surovčík) - Hošek, Vincour, Štětka (75. Matys), Kosek - Vít (59. Zinhasovič) - Douděra, Vaněk (75. Křišťan), Červ, Felipe (46. Zeronik) - Toula. Trenér: Hyský.

Reklama

Související témata: