Hlavní obsah

Zidane pod palbou! Fanoušci Realu Madrid zuří

Paříž/Praha
Aktualizováno

Na úspěchy se zapomnělo, trenér Zinédine Zidane čelí na lavičce Realu Madrid drsným útokům fanoušků. Ti po debaklu 0:3 na hřišti PSG zuří a dávají najevo, že by se měl ze slavného klubu okamžitě pakovat. Bílý balet na hřišti PSG ani jednou netrefil branku, v barvách francouzského klubu navíc chyběla řada hvězd.

Foto: Francois Mori, ČTK/AP

Trenér Realu Madrid Zinédine Zidane čelí po porážce na půdě PSG útokům fanoušků.

Článek
Fotogalerie

Sestřih utkání Bayern - CZ Bělehrad

Sestřih utkání Olympiakos - Tottenham

Sestřih utkání Doněck - Manchester City

Sestřih utkání Atlético - Juventus

Zidane byl při první trenérské štaci v Realu úspěšný. U týmu skončil v květnu loňského roku, necelý týden poté, co klub dovedl k třetímu triumfu v Lize mistrů v řadě. Letos v březnu zavolal Bílý balet SOS a angažoval jej znovu. Vedení Realu Madrid věřilo, že se tým výsledkově i herně se zvedne. Jenže k tomu má tým hodně daleko a mezi fanoušky to vře. Řada z nich už by nejraději viděla, jak si Zidane balí kufry. A po potupné porážce s PSG zloba ještě narostla.

„Při prvním působení v Realu byl Zidane úspěšný jen díky Ronaldovi," rýpl do bývalého francouzského reprezentanta jeden z fandů na sociálních sítích. „Pokud má Zidane LinkedIn a bude trochu uvažovat, dá případným zaměstnavatelům vědět, že je otevřený novým pracovním příležitostem," nabádá kouč k rezignaci další z naštvaných příznivců Realu.

Celé léto se psalo o vztazích kouče a některých hvězd. Zidane neskrýval, že by byl rád, kdyby se třeba Bale z klubu pakoval. Nic takového se ale nestalo. I tak ale kouč nakupoval posily, jenže zlepšené výsledky se nedostavily. „Není Ronaldo, nejsou góly. Jak je možné, že někdo utratí za posily stovky milionů liber a nechá tým hrát tak špatně," nešetří trenéra Realu další fanoušek Bílého baletu.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Hvězdný útočník Kylian Mbappé sledoval utkání Ligy mistrů mezi PSG a Realem Madrid jen jako divák, i tak ale francouszký klub vyhrál jasně 3:0.

Na úspěchy, kterých Zidane dosáhl s klubem v minulosti, nikdo nebere ohled. „Vedení by ho mělo vyhodit," má jasno další z diskutérů. „Soupeř neměl Neymara, nehrál Mbappé ani Cavani. A přesto nás soupeř roztrhal na kousky. 99 procent úspěchů v Zidanově éře byl Cristiano Ronaldo. Zidane - to je jen plešatý Arséne Wenger," dodává další z fandů v narážce na bývalého kouče Arsenalu, který s londýnským týmem na zisk trofeje čekal dlouhá léta.

Myslíte si, že by fotbalovému Realu Madrid pomohlo, kdyby skončil trenér Zidane?
ano
12,4 %
ne
87,6 %
Celkem hlasovalo 833 čtenářů.

Reklama

Související témata: