Hlavní obsah

Aspoň jeden Němec jásal. V ruských barvách dobyl body na domovské půdě po Slovákově hrozivé chybě

Zažil tak trochu bláznivý zápas, dal si vlastňák, náplast na šrámu u oka mu vadila, odhodil ji, byla k ničemu. Před zraky rodiny a naštvaných krajanů ale německý obránce Beneditk Höwedes nakonec jásal po souboji, který pro něj a hlavně pro média musel být pikantní. V barvách ruského Lokomotivu vyhrál 2:1 na půdě Leverkusenu v prvním zápase skupiny fotbalové Ligy mistrů.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Radost hráčů Lokomotivu po utkání v Leverkusenu. Benedikt Höwedes zcela vlevo.

Článek
Fotogalerie

Sestřih utkání Bayern - CZ Bělehrad

Sestřih utkání Olympiakos - Tottenham

Sestřih utkání Doněck - Manchester City

Sestřih utkání Atlético - Juventus

Šlo to ztuha. Jeho vlastňákem v 25. minutě domácí v první půli vyrovnávali. „Nakonec by z toho mohla být hloupá výmluva, ale flastr nad okem mě fakt obtěžoval a já jsem neměl zřetelný výhled. Míč na mě letěl rychle a já ho nasměroval do brány. Nešikovnost, trapnost. O to důležitější je, že jsme se brzy zase ujali vedení,“ oddechl si jednatřicetiletý matador pro německá média.

Zranění u oka mu zjevně komplikovalo situaci. „Doktor chtěl, abych hrál s maskou, ale to by nebylo dobré. Ale s náplastí to nebylo jiné. Tak jsem ji shodil,“ líčil šťastný po boji, který rozhodla hrozivá chyba domácího brankáře Lukáše Hrádeckého, finského reprezentanta, rodáka z Bratislavy.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Benedikt Höwedes (5) z Lokomotivu Moskva se chytá za hlavu, právě si v utkání s Leverkusenem dal vlastní gól.

Ten ve 37. minutě chybnou rozehrávkou „namazal“ na gól soupeři. Barinov pálil zdálky do opuštěné brány bundesligového celku... „Moje chyba. Ale chceme mít hodně míčů, a to znamená, že někdy naše hra vypadá trochu riskantně. Rád bych řekl něco jiného, ale tohle asi nebude moje poslední chyba,“ uvedl Hrádecký.

V zápase plném pozoruhodných momentů tak Höwedes obral tým z rodné země, alespoň jeden Němec na hrací ploše jásal. Při předpokládaném výsostném postavení Atlétika a Juventusu to byl možná klíčový souboj o alespoň třetí místo ve skupině. „Přišli jsme do ní jako totální outsideři. Zisk může být zásadní,“ přemítal Höwedes, který má na kontě více než 40 startů za reprezentaci, je mistrem světa z roku 2014, byl ikonou Schalke, na skok byl v Juventusu a teď působí v Moskvě.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Brankář Leverkusenu Lukáš Hrádecky při utkání s Lokomotivem.

A právě s Lokomotivem to po losu LM vyšlo tak, že se v sezoně dostal i do blízkosti Halternu, města, kde kdysi vyrůstal.

„Hotel jsme měli v Düsseldorfu, kousek od Halternu. Moje rodina a přátelé byli pochopitelně na stadionu. I přes vlastňák nakonec vezeme tři body. Proto jsme všichni šťastní,“ dodal spokojeně.

Reklama