Hlavní obsah

Vrátil se po zranění a zařídil výhru! Messiho akce před vítěznou brankou byla famózní

Barcelona/Praha

Fotbalisté Barcelony porazili ve druhém kole skupinové fáze Ligy mistrů na Camp Nou Inter Milán 2:1. Zápas ale museli otáčet, protože Inter vedl po smělém vstupu do zápasu už od 3. minuty. V druhém poločase ale řádil Luis Suárez, který dvěma trefami řídil obrat. Nejprve parádní trefou z voleje, poté pohlednou akcí, ve které hrál hlavní roli uzdravený kapitán Lionel Messi.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Barcelona - InterVideo: O2 TV Sport

 
Článek

První Barcelonské vítězství ve Skupině F se nerodilo snadno. Inter vedl od 3. minuty gólem Lautara Martíneze a Barcelona musela od té doby dobývat milánskou semknutou obranu. O obratu rozhodl dvěma góly po změně stran Suárez.

Dvaatřicetiletý uruguayský útočník v 58. minutě skvěle trefil volej po centru Artura Vidala. Tvrdá rána k tyči zpoza velkého vápna nedala gólmanovi Samiru Handanovičovi šanci. Barcelona postupně stupňovala tlak a byl to nakonec uzdravený kapitán Messi, který dokonal obrat.

Jeho asistence v 84. minutě byla dobrým připomenutím toho, jak moc je kapitán Messi pro barcelonskou hru důležitý. Argentinec protancoval soupeřovou obranou ve velké rychlosti a s jemu typickou lehkostí. Suárez si pak jeho přesnou přihrávku jedním dotykem připravil do palebné pozice a o duelu bylo rozhodnuto.

90. minut odehrál Messi poprvé v sezoně. Barcelona po rozpačitém začátku ročníku, ve kterém Argentinec laboroval se zraněním lýtka, se zdála být zpět v plné síle a byla to právě ikona katalánského týmu, která byla v utkání proti Interu hodně vidět a která často dirigovala útočné steče svého celku.

"Moc jsme potřebovali zvítězit, protože jsme v těžké skupině. Naším cílem je skončit první, ale porazit Inter je složité. Nedávali nám moc prostoru, ale naštěstí jsme zvítězili," řekl novinářům Messi.

"Jsem unavený, ale šťastný, že jsem poprvé v ročníku odehrál 90 minut. Chybí mi zápasové tempo, ale mám radost z výsledku. S přibývajícími zápasy to bude lepší," uvedl kapitán Barcelony.

Španělský klub má ve skupině F v součtu s úvodní remízou na Dortmundu na kontě 4 body stejně jako Borussia. Katalánci ve třetím kole milionářské soutěže zamíří do Edenu, kde 23. října vyzvou pražskou Slavii. A sešívaní se mají rozhodně na co těšit.

Reklama

Související témata: