Hlavní obsah

Vousatý Messi má trénink před Slavií za sebou, Eden už si osahal, tudy může na hřiště

Barcelona

Do Prahy nepospíchají. Den před zápasem ještě trénovali v Barceloně, navečer však už vousy stále zarostlejší Lionel Messi a další hvězdy budou v Praze vyčkávat na středeční souboj Ligy mistrů se Slavií (od 21:00).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Barcelona trénovala den před zápasem se Slavií ještě v domácích podmínkáchVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Zatímco někteří fanoušci a novináři už nedočkavě vyhlížejí na letišti nebo vyčkávají u hotelových vchodů, Barcelonští na sítích ukázali záběry z tréninku v Katalánsku. Tým byl dobře naladěn. Messi se tvářil takřka rozjuchaně.

Eden si nechají až na zítra. Na sítích ale mediální oddělení klubu hráčům připomíná, jak to vypadá ve vršovickém stánku a kudy vede cesta na hřiště.

Foto: Albert Gea, Reuters

Zleva Lionel Messi, Luis Suárez, Sergio Busquets a Antoine Griezmann při tréninku v barcelonském centru před odletem do Prahy.

Největší barcelonská hvězda s Barcelonou ale už zápas ve slávistické areně zažila, ne však proti červenobílým. V Edenu se gigant představil před osmi lety, a to v základní skupině pohárové soutěže číslo jedna. Tehdy ho tam přivítala Plzeň, protože její stadion nevyhovoval požadavkům UEFA. Argentinský kouzelník se tehdy s mnohem mladistvější vizáží hattrickem podílel na výhře hostujícího týmu 4:0.

Co má tedy Barcelona z oficialit dnes na programu v Praze, když ne trénink? Přesný termín příletu není jasný, hned po něm se katalánský gigant vydá do luxusního hotelu Four Seasons, kde bude ubytován. V půl osmé večer je na programu předzápasová tisková konference, zatím není známo, kdo z hráčů se na ní ukáže. Určitě to ale nebude obránce Roberto, jenž si poranil koleno ve víkendovém ligovém duelu v Eibaru, a nepřijede ani pětadvacetiletý stoper Umtiti. Francouzský zadák nastoupil po předchozím zranění poprvé v sobotním duelu, na závěr dnešního poledního tréninku si ale pohmoždil koleno.

Následovat má speciální akce s představením repliky Středoevropského poháru, který Slavia získala v roce 1938. Jejím kapitánem tehdy byl Slovák Ferdinand Daučík, který se shodou okolností později stal trenérem Barcelony.

Reklama

Související témata: