Hlavní obsah

V Edenu jsme se poučili. A všichni můžeme hrát mnohem lépe, varuje Semedo slávisty

Barcelona

Nevykrucoval se, nehledal výmluvy a neskrýval, že výkony fotbalové Barcelony v posledních zápasech jsou hodně nevyrovnané. Veřejnou kritiku týmu od starších spoluhráčů nijak nezpochybňoval. Před úterním soubojem s pražskou Slavií ve skupině F Ligy mistrů obránce katalánského velkoklubu Nélson Semedo přiznal, že celý tým není v ideální formě. "Ale to nic nemění na mém přesvědčení, že vyhrajeme," usmál se před startem posledního tréninku předcházejícího úternímu duelu.

Foto: Javier Barbancho, Reuters

Barcelonský Nelson Semedo (vpravo) v souboji s Jorge Miramonem z Levante.

Článek

„Se spoluhráči jsme pochopitelně naše výkony probírali. Hovořili jsme o potřebě zlepšení. Ale nebyla to debata nijak dlouhá. Nic takového není třeba, protože každý z nás může hrát mnohem lépe. Všichni si to uvědomujeme," prohlásil pětadvacetiletý portugalský reprezentant, který v Barceloně načal už třetí sezonu.

Velkým tématem ve spojení s katalánským gigantem je defenziva, jejíž součástí Semedo je. Vždyť tým trenéra Valverdeho inkasoval v jedenácti ligových zápasech už čtrnáct branek. Šest týmů ve španělské nejvyšší soutěži má lepší bilanci, dva pak stejnou. Pro adepta na zisk trofejí nejde o lichotivou vizitku.

„Nejde říct jeden důvod, proč je naše obrana propustnější. Faktorů ovlivňující tuhle bilanci je mnoho. Záleží na soupeři, jeho pojetí a přednostech. Proti Barceloně má navíc každý obrovskou chuť, vybičuje se k maximální výkonu. Ten problém je prostě trošku širší a my pracujeme na jeho odstranění, současně i na zlepšení stylu a odstranění chyb, jichž se dopouštíme," hájil sebe i spoluhráče Semedo.

Každopádně i za daných okolností Barcelona vede ligovou soutěž a je v čele skupiny F Ligy mistrů, v níž v úterý večer přivítá pražskou Slavii. „Zápas v Edenu byl poučný. Jsme nachystaní lépe než v Praze," nepřímo Semedo připustil, že duel v Edenu Katalánci přeci jen trošku podcenili. „Věděli jsme, že jde o soupeře, který je neustále v pohybu a hodně běhá. Ale ten jejich běžecký výkon byl mimořádný," uznale kýval hlavou Semedo.

Fanoušky na tribuny Camp Nou lákal s příslibem ofenzivního výkonu domácích hvězd. „Doma jsme hodně silní. Hraje se nám před vlastním publikem mnohem lépe. Jsme při plnění herních povinností důkladnější než při zápasech na hřištích soupeřů," prohlásil Semedo.

Slavia trénovala na slavném Camp NouVideo: Televize Seznam

„Chceme navíc udělat důležitý krok směrem k postupu ze skupiny, tudíž je jisté, že předvedeme parádní výkon," ujišťoval Semedo a odmítal, že by se na hráčích Barcelony měl nějak promítnout čtyři dny starý ligový nezdar z Levante. „Je to pryč! Prostě minulost. Teď řešíme jen Slavii," mávl rukou nad nečekanou ligovou prohrou pětadvacetiletý obránce.

Utkání Barcelona - Slavia na O2 TV
Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou tradičně všechna utkání z Ligy mistrů v přímých přenosech. Divák si díky multidimenzi může vybrat, jaký duel chce živě sledovat.
Úterní program začne již v 18.00 hodin na O2 TV Sport, kdy se studio v pražské O2 areně bude věnovat především očekávanému duelu Barcelona – Slavia Praha. Moderátor Libor Bouček přivítá jako hosty Vladimíra Šmicera, vítěze Ligy mistrů z roku 2005, a také Marka Jankulovského, který dokázal v roce 2007 vyhrát Ligu mistrů s AC Milán.
Druhé stanoviště bude přímo na slavném stadionu Camp Nou v Barceloně. Zde bude moderátor Petr Svěcený rozebírat aktuální dění s Tomášem Ujfalušim, bývalým reprezentačním obráncem, jenž dokázal s Atléticem Madrid vyhrát Evropskou ligu i Superpohár UEFA. Ve vysílání Petra Svěceného se objeví i slavní fanoušci Slavie jako například kardiochirurg Jan Pirk nebo překážkářka Zuzana Hejnová.
Přímo z hrací plochy se přihlásí reportér David Sobišek. Samotné utkání Barcelona – Slavia Praha pak komentuje zkušená dvojice Milan Štěrba a Jan Homolka. Po skončení následují tradičně sestřihy ze všech zápasů a ohlasy v hlavním studiu. Všechny přenosy na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal je možné sledovat i díky měsíční službě O2 TV Sport Pack.

Reklama

Související témata: