Hlavní obsah

Wenger o Slavii: Něco takového jsem nikdy neviděl. Po fyzické stránce byla Barcelona poražena

Barcelona/Praha

Jen samou chválu sklízí Slavia za své vystoupení ve 4. kole skupinové fáze Ligy mistrů proti Barceloně. Svěřenci kouče Jindřicha Trpišovského se velkého zápasu na Camp Nou nezalekli a na slavného fotbalového soupeře vyrukovali typicky sobě vlastním běhavým a fyzicky náročným stylem, za který si vysloužili drahocenný bod za remízu 0:0. Výkon sešívaných vyzdvihl i legendární kouč Arséne Wenger.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Barcelona - SlaviaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Dvaadvacet let trénoval Arsenal, před tím několik let koučoval Monako. Od roku 1969 pobíhal po zeleném pažitu ještě coby hráč. Teď se zkušený stratég Arséne Wenger nechal na adresu úterního výkonu sešívaných slyšet, že nic podobného nikdy neviděl. Řeč je o fyzickém stylu hry, s kterým Slavia dokázala urvat remízu na slavném Camp Nou. Nedostat gól na katalánském svatostánku se ve skupinové fázi Ligy mistrů přitom nepodařilo nikomu od roku 2012.

„Po 80 minutách hry měla Barcelona naběháno 97 kilometrů a Slavia 109. To je rozdíl 12 kilometrů," řekl Wenger v pozápasovém rozboru televize beIN Sports. „To jsem nikdy neviděl, takový rozdíl po 80 minutách. Když běžíte od vápna k vápnu, je to 70 metrů. Rozdíl 12 kilometrů je jako kdybyste běželi 84krát od vápna k vápnu vícekrát než soupeř," pokračoval sedmdesátiletý rodák ze Štrasburku.

„To ukazuje na to, že Barcelona dnes večer byla po fyzické stránce Slavií poražena. Pro Barcelonu to dnes byl ostudný večer. A to je škoda, protože se už mohli kvalifikovat do další fáze," řekl na adresu katalánského celku bývalý trenér Arsenalu, a přitom zkritizoval i rozhodnutí Ernesta Valverdeho přesunout v průběhu utkání, které mimochodem sledovalo na stanici O2 rekordních 800 tisíc diváků, Nélsona Semedua zprava na levou stranu, kde podle něj přestal být tak nebezpečný jako v prvním poločase.

Reklama