Hlavní obsah

Sparta narazí v LM na Arsenal, Slavia možná na Ajax

NYON

Fotbalisté pražských „S“ znají soupeře pro 3. předkolo Ligy mistrů. Pokud Slavia postoupí přes slovenskou Žilinu, utká se s Ajaxem Amsterodam. Sparta změří síly s londýnským Arsenalem, kde hraje kapitán reprezentace Tomáš Rosický. Rozhodl o tom páteční los ve švýcarském Nyonu.

Článek

V pátek se rozhodlo o soupeři pražské Sparty pro třetí předkolo prestižní Ligy mistrů. Letenští se střetnou s anglickým Arsenalem, první utkání se hraje v polovině srpna v Praze. Držitele českého double na losování zastupovali člen představenstva Přemysl Beneš a vedoucí mužstva David Simon.

Rosický si opět zahraje na Letné

Na pražskou Letnou se tak vrátí sparťanský odchovanec a kapitán Brücknerova reprezentačního výběru Tomáš Rosický. Arsenal sice v létě pustil svou dlouholetou ikonu a lídra Thierryho Henryho, ale i bez francouzského kanonýra je pro londýnský klub postup do hlavní části Ligy mistrů povinností. „Odchodem Henryho určitě naše šance stouply, ale Arsenal nadále patří k největším favoritům celé Ligy mistrů,“ řekl viditelně skleslý obránce Michal Kadlec, který si proti ´Kanonýrům´ zahrál již před dvěma lety.

„Je to velké lákadlo pro nás i pro diváky, my uděláme všechno pro to, abychom Arsenalu zkomplikovali cestu do hlavní soutěže,“ řekl bezprostředně po losu trenér Michal Bílek a dodal „Vzhledem k tomu, že pro nás v osudí zbýval někdo z dvojice Arsenal, FC Sevilla, nebylo již z čeho vybírat.“ On i hráči si přáli povětšinou jednoho z dvojice skotských celků Glasgow Rangers a Celtic.

Slavii čeká v případě postupu Ajax 

Pokud dokáže druhý pražský klub Slavia postoupit z druhého předkola proti slovenské Žilině, střetne se s Ajaxem Amsterodam. V prvním utkání by se Slavia představila na hřišti nizozemského vicemistra v Amsterodamu. Pokud postoupit přes Žilinu nedokáže, letošní působení v evropských pohárech pro ni definitivně skončí. První zápasy se hrají 14. nebo 15. srpna, odvety jsou na programu o dva týdny později.

"O losování jsem vůbec nepřemýšlel, nyní se zabývám a soustřeďuji se na středeční odvetný zápas se Žilinou. Ajax Amsterodam ale pro nás znamená další motivaci do třetího předkola postoupit," řekl ČTK slávistický trenér Karel Jarolím. "Pokud odvetu zvládneme, čeká nás soupeř s velkou tradicí a slavným jménem. Ajax je soupeř atraktivní a zajímavý, ale v osudí byly těžší celky, a to nechci Ajax v žádném případě podceňovat," dodal trenér.

Také Vladimír Šmicer připomněl, že slávisté ještě v třetím předkole nejsou. "Než budeme mít právo změřit síly s Ajaxem, tak musíme vybojovat postup doma se Žilinou. Mně se ale zdá, že proti Nizozemcům hraji skoro pořád, vždyť s reprezentací jsme s nimi hráli tolikrát," řekl Šmicer, který se zprávu o losu dozvěděl stejně jako ostatní spoluhráči na tréninku. "V případě našeho postupu to bude to určitě velice těžký soupeř, i vloni do Ligy mistrů nepostoupil, poté co jej vyřadila Kodaň," připomněl Šmicer.

Los 3. předkola Ligy mistrů (první zápasy 14. nebo 15. srpna, odvety 28. nebo 29. srpna):
Ajax Amsterodam - Žilina/Slavia Praha, Sparta Praha - Arsenal, Hafnarfjördur (Isl.)/Borisov (Běl.) - Lubin (Pol.)/Steaua Bukurešť, Tampere (Fin.)/Levski Sofia - Astana (Kaz.)/Rosenborg Trondheim, Spartak Moskva - Celtic Glasgow, Brémy - Domžale (Slovin.)/Dinamo Záhřeb, Ventspils (Lot.)/Salcburk - Pjunik Jerevan/Šachtar Doněck, Valencie - Debrecín (Maď.)/Elfsborg (Švéd.), Genk (Belg.)/FK Sarajevo - Dynamo Kyjev, Fenerbahce Istanbul - Anderlecht Brusel, Glasgow Rangers/Golubovci (Č. Hora) - Crvena Zvezda Bělehrad/Levadia Tallinn, Toulouse - Liverpool, Benfica Lisabon - FC Kodaň/Beitar Jeruzalém, Lazio Řím - Dinamo Bukurešť, FC Curych - Besiktas Istanbul/Šerif Tiraspol (Mold.), FC Sevilla - AEK Atény.

Reklama

Související témata: