Hlavní obsah

Nemělo cenu riskovat, komentoval kouč Neymarův pobyt na lavičce

Madrid

Poprvé v sezoně zasáhl útočník Paris St. Germain Neymar do fotbalové Ligy mistrů. V úterním utkání na hřišti Realu Madrid nastoupil od druhého poločasu. Kvůli předchozímu několikatýdennímu svalovému zranění nechal trenér Thomas Tuchel nejdražšího hráče historie raději v úvodním dějství na lavičce.

Sestřih utkání Real - PSGVideo: O2 TV Sport

 
Článek

"Žádných následků se nebojím. Podle mě o Neymara nepřijdeme. Jsme k sobě upřímní. Řekl jsem mu, že budu radši, když začne na lavičce a naskočí do druhé půle. To samé jsme udělali i s Kylianem (Mbappém) na hřišti Galatasaraye," řekl Tuchel na tiskové konferenci po utkání, které skončilo 2:2.

"Chyběl šest týdnů, před tím odehrál pouze jeden zápas a nemělo cenu riskovat. Udělal jsem to kvůli jeho zdraví," uvedl německý kouč.

Neymar se po zranění kotníku vrátil do sestavy PSG v září. Kvůli trestu z předchozí sezony však nesměl hrát v Lize mistrů od začátku ročníku. V říjnu si v dresu Brazílie poranil levé stehno. Na hřišti se znovu objevil až v pátečním ligovém duelu s Lille, kdy vystřídal po 64 minutách.

Pařížané v Madridu prohrávali po dvou trefách Karima Benzemy 0:2 ještě v 79. minutě. Jenže Mbappé a Pablo Sarabia během dvou minut srovnali.

"Nikdy jsme se nevzdali. Po první vstřelené brance to pro nás bylo jednodušší. (Brankář) Keylor (Navas) a střídající hráči změnili obraz hry. Máme prostor ke zlepšení. Musíme zachovat klid. Máme 13 bodů z pěti zápasů a jisté vítězství ve skupině," prohlásil Tuchel.

Reklama

Související témata: