Hlavní obsah

Kouč Slavie sklízí chválu i v New York Times! Český Klopp udělal velký dojem, hlásí list

New York/Praha

Fotbalisté Slavie se dnes v Dortmundu rozloučí s touto sezonou Evropských pohárů. Přestože se už nyní ví, že své tažení Ligou mistrů zakončí na posledním místě ve skupině, na mezinárodní scéně zanechali svým herním projevem skvělou stopu, které si všímá celý svět. Hlavnímu strůjci úspěchů sešívaných, trenéru Jindřichu Trpišovskému, vzdává hold třeba i americký list New York Times.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský sklízí uznání i v zámoří.

Článek
Fotogalerie

„Český Klopp Trpišovský udělal se Slavií velký dojem," hlásí titulek prestižního deníku k článku, který převzal od agentury Reuters přímo z Dortmundu, kde se slávisté od pondělí připravují na svoji derniéru proti Borussii.

Zmiňuje tak mimo jiné v Česku často užívané přirovnání trenéra k jeho vzoru Jürgenu Kloppovi, jenž dotáhl Liverpool k triumfu v Lize mistrů.

„Trpišovský přitom ještě před šesti lety trénoval třetí nejvyšší českou soutěž a nyní už se pohybuje v nejvyšších patrech evropského fotbalu, kde si se svojí ofenzivní filosofií vybudoval impozantní reputaci," stojí v článku zveřejněném v New York Times.

„Kouč s baseballovou čepicí urazil neuvěřitelnou cestu až do svatostánku Barcelony. 43letý muž přitom na začátku kariéry dělal spolu s trenéřinou zároveň číšníka," připomíná list.

Zároveň vyzdvihuje vyřazení Sevilly v minulém ročníku Evropské ligy, v níž Slavia zakončila jízdu až proti londýnské Chelsea. Zmiňuje také pochvalná slova kouče Maurizia Sarriho, který se podivoval nad skvělou fyzickou připraveností pražského týmu.

Sám Trpišovský v rozhovoru se zahraničními novináři zlehčoval srovnávání s Jürgenem Kloppem, nicméně přiznal, že se snaží napodobit cestu, s níž německý kouč uspěl s méně známými hráči během svého působení v Dortmundu.

List také cituje trenérovo přání, aby úspěch Slavie přilákal do české ligy, která je známá spíše svým urputným bojem než pohlednou hrou, více kvalitních zahraničních hráčů.

„Teď je mnohem realističtější, že by přicházeli zahraniční hráči. Dříve se ptali: Co je Slavia? Co je česká liga?´ Teď už ví, jakým stylem hrajeme," uvedl Trpišovský.

Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou tradičně všechna utkání z Ligy mistrů v přímých přenosech. Divák si díky multidimenzi může vybrat, jaký duel chce živě sledovat.
Úterní program začne již v 18.30 hodin na O2 TV Fotbal, kdy se studio bude věnovat zápasům hraných od 18:55. Moderátor Libor Bouček přivítá jako hosty Martina Vaniaka, legendárního brankáře, jenž si zachytal za Slavii v Lize mistrů, a také Tomáše Ujfalušiho, bývalého reprezentačního obránce, který dokázal s Atléticem Madrid vyhrát Evropskou ligu i Superpohár UEFA.
Od 20:00 startuje na O2 TV Sport speciální program před očekávaným duelem Borussia Dortmund – Slavia Praha. Dorazit by měl například známý režisér a producent David Ondříček nebo Kryštof Mucha, herec a ředitel karlovarského filmového festivalu. Za pražskou Slavii se pak o své dojmy podělí Jiří Bílek, Stanislav Vlček nebo Jan Nezmar.
Všechny přenosy na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal je možné sledovat i díky měsíční službě O2 TV Sport Pack. Více zde.

Reklama