Hlavní obsah

Jarolím: Na současné Slavii je důležitá parta

Jako první trenér dovedl Slavii do Ligy mistrů. I když toto prvenství nijak nezveličuje, přesto považuje Karel Jarolím středeční velkolepý úspěch za své nejšťastnější období v roli trenéra. Slavia Praha ve 3. předkole Ligy mistrů porazila Ajax Amsterdam na jeho hřišti 1:0 a doma stvrdila postup vítězstvím 2:1.

Článek

Co považujete za své největší trenérské okamžiky ve vaší kariéře?

Určitě středeční zápas a vůbec postup Slavie do základní skupiny Ligy mistrů. Mám-li se podívat více do historie, tak by to bylo působení na Synotu, protože tam se tvořilo taky silné mužstvo a bylo tam za námi vidět hodně práce. A samozřejmě práce tady ve Slavii. Je to srdeční záležitost a všichni víme, jak se to tvořilo rok co rok. Situace nebyla ekonomicky jednoduchá, a to že jsme dnes ten souboj mohli hrát, tak nejdřív musí tým v lize skončit první nebo druhý. A to se nám podařilo!

Vaši synové se vám ohledně gratulace již ozvali?

Oni mně přáli už předtím. Hlavně David, protože působí v klubu s Holanďany a nemá je příliš v lásce, jsou prý hodně arogantní. Koneckonců i v utkání s námi ukázali svou odvrácenou tvář.

Cítíte z těchto soubojů i nějaké osobní zadostiučinění?

Samozřejmě, když kluci viděli jejich chování u nich doma, tak jsme jim to chtěli také připomenout.

Jaké jste měl pocity při vyrovnávací brance soupeře?

Samozřejmě to nic příjemného nebylo. Byla tam patrná ležérnost, kterou já vyloženě nesnáším. Nehráli jsme v obraně tak důsledně, jak bychom měli.

Co jste řekl hráčům po odehraném střetnutí v kabině?

Tam nebyl prostor pro nic. Zněly tam chorály a oslavné pokřiky.

Nelekl jste se, když se na vás po zápase vyvalila celá tribuna?

Měli jsme obavy, aby se něco nepřihodilo. Proto jsme radši dali zpátečku. Ale diváci se chovali slušně. Slávisti jsou slušní fandové.

Hřeje vás fakt, že Slavii se postup do Ligy mistrů podařil a Spartě ne?

Asi trošku ano, ale přiznám se, že jsem Spartě v tomto ohledu nepřál nic špatného. Co se týče ligových soubojů, tak ano, ale že bych jim přál, aby nepostoupili, to opravdu ne.

Necítíte, že se tímto krokem dostáváte před Spartu?

Kéž by to tak bylo.

Před začátkem sezóny jste říkal, že byste postup do Ligy mistrů vyměnil za titul v lize. Budete mít tedy ještě motivaci vyhrát ten ligový titul?

Když už to tak dopadlo, tak je situace lepší. Ale kdybych měl říct, že mám hotovo, tak to by bylo smutné. To bych se na to mohl vykašlat. Každý zápas je motivace. Teď nás v neděli čeká Most a mrzelo by mě, kdybychom neodehráli dobrý zápas.

Nemyslíte si, že měla Slavia v minulosti kvalitnější kádr s většími jmény?

Je to možné, ale podle mě má toto mužstvo také svoji kvalitu. Nebylo to jednoduché. Jak se to mužstvo rodilo. Bylo to na poslední chvíli. Opravdu, smekám před nimi, protože si zaslouží obdiv.

V čem se liší ta dnešní Slavia od té, která měla podobnou šanci k postupu již dříve?

Těžko říct. Hodně lpíme na tom, aby byla v týmu dobrá atmosféra. Vím, že to může vyznít jako fráze, ale je to tak. Já jsem šťastný, že tady mám tým kluků, kteří jsou opravdová parta.

A tehdy nebyla?

Já nevím. Mám pocit, že možná ne.

Máte nějaký vysněný tým, proti kterému byste si v Lize mistrů rád zahrál?

To nemám. Samozřejmě, že hrát proti takovým klubům jako je Barcelona nebo Real Madrid je svátek. Ale se Šachtarem Doněck mi dejte pokoj.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články