Hlavní obsah

K vítězství jsme měli blíž, myslí si slávisté

PRAHA

Bod proti Arsenalu je úspěch, shodli se hráči Slavie po zápase s Arsenalem. Přesto z jejich odpovědí bylo znát, že byli k vítězství blízko. Blíž než jejich soupeř. „Arsenal vlastně neměl žádnou velkou šanci,“ řekl například Šenkeřík, „a my měli dvě,“ dodal. Kanonýři se ale do bezhlavého útočení nehrnuli, bod jim stačil k jistotě postupu ze skupiny. Slávisté tak mají postup do Poháru UEFA na dosah.

Článek

Po sedmigólovém debaklu na Emirates Stadium nebylo mezi českými fanoušky příliš optimistů, kteří by věřili v bodový úspěch z odvety, která se hrála ve středu večer na Strahově. Kolena se ale Sešívaným před zápasem neklepala. „Nervózní jsem nebyl. Všichni jsme věděli, že nemáme co ztratit, že jakýkoliv výsledek mimo naši porážku by pro nás znamenal naše vítězství.Toto vědomí nám pomohlo psychicky, hráli jsme uvolněně,“ řekl po zápase navrátilec do sestavy Vladimír Šmicer.

Přestože slávisté cítili, že měli k vítězství blíž než soupeř, s bodem proti vedoucímu týmu anglické Premier League byli spokojeni. „Uhráli jsme dobrý výsledek s velkým mužstvem,“ byl rád Zdeněk Šenkeřík, který pro odvetu s Arsenalem nahradil maroda Vlčka. „Mohli jsme i strhnout vítězství na naši stranu. Arsenal vlastně neměl žádnou velkou šanci a my měli dvě,“ dodal.

Vorel: S Brabcem přišla zkušenost

Do sestavy českého vicemistra se proti Teplicím vrátil také Erich Brabec. To s nadšením kvitoval hned po utkání se Severočechy trenér Jarolím. I proti Arsenalu se díky němu defenzivní hra pražského týmu zlepšila. Když odešel střídat Vladimír Šmicer, zápas dohrál dokonce jako kapitán. „V dřívějších zápasech bylo vidět, že nám v zadních řadách chyběla zkušenost, komunikace a dirigování zadních pozic,“ vzpomínala pravděpodobně nová brankářská jednička v týmu Slavie Michal Vorel. Nedostatky prý s návratem Brabce na hřiště zmizely.

Ofenzivní smršť od hráčů londýnského klubu, jakou zažili fotbalisté Pražanů před dvěma týdny, se ale na Strahově nekonala. Kromě čtyř hráčů základní sestavy, které Wenger nechal v Anglii, nenastoupil ani obávaný útočník Adebayor, jehož rodištěm je Togo. „Když se podíváte na tabulku, tak matematika velela, že jim stačí z tohoto zápasu bod a mají jistotu postupu. Ten oni uhráli, navíc neztratili žádného hráče, takže jim to asi vyhovuje,“ připomněl gólman domácích Michal Vorel.

Jarolím: Bod bude mít nesmírnou cenu

Jelikož Steaua prohrála doma se Sevillou, jsou i nadále slávisté na třetím místě tabulky H a na svého rumunského soka mají již čtyři body náskok. Směle tak pokračují v plnění svého plánu - hrát evropské poháry i napřesrok. Třetí příčka totiž zajišťuje účinkování v Poháru UEFA. „Získaný bod bude mít v konečném účtování nesmírnou cenu,“ liboval si po zápase trenér Karel Jarolím.

Zavřené ale nejsou ještě ani dveře k postupu do další části Ligy mistrů. Na Sevillu, se kterou Slavia na domácím stadiónu utká 12. prosince, ale nyní ztrácí pět bodů. Španělského rivala ještě čeká kromě zápasu se Slavií domácí duel proti Arsenalu, Sešívaní za tři týdny pocestují do Bukurešti. Šance je tedy mizivá, přesto slávisté na tuto možnost nezapomínají. „Ve fotbale je možné všechno a když tomu budeme věřit, tak to dokázat můžeme,“ řekl například Zdeněk Šenkeřík.

Reklama

Související témata: