Hlavní obsah

Slávisté se chtějí z Bukurešti vracet s jistotou třetího místa

BUKUREŠŤ

Bojem o účast v jarní části Poháru UEFA je především úterní utkání základní skupiny H Ligy mistrů mezi Steauou Bukurešť a pražskou Slavií. Pokud Pražané v Rumunsku neprohrají, budou mít jisté třetí místo a splněný cíl před startem soutěže. Steaua zatím nezískala ani bod, Slavia má na svém kontě čtyři. „Rádi bychom si definitivně potvrdili účast v jarních bojích Poháru UEFA,“ uvedl na předzápasové tiskové konferenci trenér Slavie Karel Jarolím.

Článek

Slávisté přicestovali do Bukurešti v řádně oslabené sestavě. Vedle dlouhodobě zraněných Šventa, Dřížďala, Kalivody a Jandy zůstali v Praze i Vladimír Šmicer a Stanislav Vlček. „Máme problémy se sestavou, takže bych remízu bral. Bod by nám pomohl do Poháru UEFA, což by byl úžasný výsledek,“ nastínil v pondělí plány trenér Karel Jarolím novinářům. Vlček má problémy se stehenním svalem, Šmicra trápí nakopnuté koleno.

Ideální scénář pro „sešívané“ je velice odvážný. Pokud v Bukurešti vyhrají a zároveň Sevilla prohraje v Londýně s Arsenalem, bude utkání se španělským celkem 12. prosince přímým soubojem o postup do další fáze prestižní soutěže. „Matematicky to možné je. Uvidíme ale, jak dopadne zítřejší utkání. Pak se můžeme zabývat tím, jestli máme šanci postoupit dál,“ řekl Jarolím.

Generálka vyšla lépe Steaue

Slavia v lize v pátek jen remizovala 0:0 s Olomoucí, přesto se její náskok na čele tabulky nezmenšil. Steaua porazila v městském derby Dynamo 1:0 a na zápas se byl podívat i trenér Jarolím. „Derby pro Steauu bylo víc prestižní než Liga mistrů, hráče jsem připravil na bouřlivou atmosféru,“ řekl Jarolím.

Rumunský celek po zářijové prohře na Slavii propustil trenéra Hagiho, kterého nahradil další bývalý rumunský reprezentant Marius Lacatus. „Od výměny trenéra se Steaua herně zvedla. V domácím prostředí je silná, hraje víc týmově,“ upozornil slávistický kouč a přidal podrobnější analýzu stylu úterního soupeře. „Mužstvo hrálo hodně agresivně a s podobným způsobem hry musíme počítat i v úterním zápase. Věřím, že naše mužstvo bude odolné a vyrovná se i s tímto způsobem hry.“

Zda bude chytat Vaniak kouč Jarolím nepotvrdil. Kouč má už jasno o tom, kdo bude v úterý ve slávistické brance. „Už jsme rozhodnuti, ale do médií nechci nic tlumočit.“ Dá se očekávat, že bude chytat Martin Vaniak, který v pátek předvedl kvalitní výkon v zápase proti Olomouci.

V prvním vzájemném utkání porazila Slavia na Strahově Bukurešť 2:1, na svém kontě mají slávisté po domácí remíze s Arsenalem zatím 4 body. Bukurešť je bez bodu poslední ve skupině. Zápas v Bukurešti začíná v úterý ve 20:45 a rozhodovat ho bude lucemburský sudí Alain Hamer. Přímý přenos vysílá Česká televize a on-line reportáž můžete sledovat na stránkách Sport.cz.

Předpokládané sestavy:
Steaua: Zapata - Emeghara, Rada, Goian, Nesu - Lovin, Petre, Nicolita, Dica, Neaga - Badea.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Šenkeřík, Volešák, Švec, Tavares, Pudil - Ivana.

Reklama

Související témata: