Hlavní obsah

LM: Slavii čeká se Sevillou podzimní třešnička na dortu

PRAHA

Ve středu večer zažije Praha poslední letošní zápas milionářské Ligy mistrů. Domácí Slavia se ve svém šestém a prozatím posledním vystoupení v nejprestižnější evropské klubové soutěži střetne se španělskou Sevillou. Hosté bojují o první místo ve skupině, soupeř má již jistou účast v jarních bojích Poháru UEFA. Vedoucí celek Gambrinus ligy má před sebou poslední zápas podzimní sezóny.

Článek

Přestože „sešívání“ na účast v prestižní soutěži čekali dlouhá léta, nebude strahovský stadión zřejmě zcela zaplněný, klub podle dosavadního prodeje lístků očekává návštěvu okolo dvanácti tisíc diváků. „Zatím je prodáno deset tisíc vstupenek,“ informoval v úterý večer novináře tiskový mluvčí Slavie Ondřej Zlámal. „Je to škoda, protože jsme měli skvělý podzim,“ svěřil se kouč Karel Jarolím. Jeho svěřenci sobotní výhrou na Kladně potvrdili dosavadní dominanci v Gambrinus lize a zajistili si i jarní pokračování v pohárové Evropě.

První utkání obou středečních soupeřů skončilo ve Španělsku vítězstvím domácích 4:2. Slavia na začátku října doplatila především na chabou defenzívu, která vytvářela velké množství chyb. Zlepšení zadní linie přinesl návrat zkušeného Ericha Brabce, který se zranil v prvním zápase „sešívaných“ v Lize mistrů proti bukurešťské Steaue. Takřka jednatřicetiletý hráč navlékne proti Seville zřejmě i kapitánskou pásku místo zraněného Stanislava Vlčka.

Trenér Jarolím se kromě reprezentačního útočníka bude muset obejít i bez dalších šesti hráčů  a také Gebre Selassieho, který na soupisce pro evropský pohár číslo jedna nefiguruje. Hostující kouč Manuel Jiménez nemůže počítat s brankářskou jedničkou Palopem, který má zlomenou ruku a také se záložníkem Keitou. Jeho místo ve středové řadě zaujme Renato. „Jsem si vědom, že bych jej měl zastoupit, udělám pro to na zdejším terénu maximum,“ řekl novinářům devětadvacetiletý borec.

Svou roli může sehrát terén i únava 

V půlce prosince již v českých krajích počasí obvykle fotbalu příliš nepřeje. To, co u jiných obvykle vyvolává deprese, by mohlo být jedním z důležitých střípků středečního slávistického úspěchu. „Může to sehrát určitou roli, oni jsou zvyklí hrát v krátkých rukávech a v jiných teplotách,“ připustil Jarolím. Renato byl podobného názoru: „Myslím si, že to rozhodně nahrává soupeři, který se chce se soutěží rozloučit vítězstvím. Vyhrát ale chceme i my.“

Výhodou pro Sevillu by mohlo být naopak to, že Slavie má už po sezóně a někteří její hráči mají v nohách slušnou porci zápasů. „Smekám před spoluhráči, kteří odehráli až třicet utkání,“ vyjádřil se obdivně směrem ke kolegům z kabiny Brabec. „Vím, že se to blíží ke 30 zápasů,“ potvrdil jeho slova slovenský reprezentant Matej Krajčík, vzápětí ale odhodlaně dodal: „Čeká nás poslední utkání podzimu a doufám, že k tomu všichni přistoupí na sto procent.“

Utkání budou řídit maďarští rozhodčí. Hlavním bude Viktor Kassai, asistovat na čarách mu budou Attila Szpisjak a Tibor Vamos. Zápas mezi Slavií a Sevillou začíná na Strahově tradičně ve 20:45 hodin a přímým přenosem jej vysílá Česká televize. On-line reportáž z posledního vystoupení Slavie v tomto ročníku Ligy mistrů můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: