Hlavní obsah

Vaniak: Liga mistrů není česká liga, tady se zaváhání trestá

Čaroděj Martin Vaniak mezi tyčemi slávistické branky opět kouzlil. Na útočníky španělské Sevilly ale ani to ve středu nestačilo, jeho tým třikrát inkasoval. Podle brankáře pražského celku o výsledku rozhodly individuální chyby. Přesto to byl pro slávisty veleúspěšný podzim a Vaniak věří, že nebyl poslední. Dvoutýdenní přestávku od fotbalu vítá. Těší se domů, kam opět pojede Pendolinem.

Článek

Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V čem byla Sevilla lepší ve druhé půli?

Určitě byla lepší v tom, že dala tři góly a hrála více aktivněji dopředu. Příchodem Fabiana se jejich hra více rozpohybovala, dostávali se do šancí a také je proměňovali. Nám trochu docházely síly a bohužel se nám zranili dva hráči. Volešák, který do druhého poločasu původně neměl ani nastoupit, ale ještě to zkusil a Vláďa Šmicer, ten musel odstoupit o přestávce.

Ještě za bezbrankového stavu jste předvedl skvělé zákroky. Mrzelo vás o to víc, že i přesto jste později gól dostal?

Určitě mě to mrzelo. Protože když se vám podaří podržet tým takovým zákrokem, potom mrzí, když gól inkasujete. Problém byl v tom, že jsme nepokryli střed hřiště, odkud přišla ideální přihrávka Fabianovi, který na mě šel skoro sám. Při druhém gólu jeden z našich hráčů nešel do souboje tak, jak měl jít. Z toho vzešla přihrávka Kanoutému před malé vápno. A při třetím se soupeř dostal k odraženému míči z rohu. Byly to naše individuální chyby. Toto bohužel není česká liga. Je to extratřída a tady takovéto zaváhání nemůžete udělat. A my jsme ho bohužel udělali a pak ještě jednou.

Jak budete na celý podzim vzpomínat?

Myslím, že v dobrém. Na dnešek nebudu vzpomínat v dobrém kvůli tomu, že jsme zbytečně dostali tři góly. Je to škoda, nezasloužili jsme si to. První poločas byl z naší strany velice dobrý, ve druhé půli naše zaváhání soupeř potrestal. Věřím, že to pro nás bude do budoucna poučení, že nám to pomůže třeba i do Poháru UEFA.

Zmírnila vaše zklamání divácká kulisa?

Ta byla krásná. Jsem rád za všechny fanoušky, kteří dnes přišli. Bylo jich jedenáct tisíc, já jsem rád za to, že se s námi s touto soutěží rozloučili, že nám poděkovali za tu práci, kterou jsme pro ně odvedli. Přeji jim krásné Vánoce a doufám, že v jarní části sezóny jim jejich důvěru vrátíme v Poháru UEFA.

Můžete zažít ještě lepší půlrok, než byl ten právě skončený?

Jistě. Věřím, že když se nám podaří získat titul, bude to ještě lepší půlrok. Samozřejmě Champions League je něco jiného, ale Slavie čeká na titul také hrozně dlouho. Stejně jako já.

Jak se teď těšíte na pauzu?

Těším se hodně. Protože jsem doma příliš často nebyl.

Pojedete domů zase Pendolinem?

Ano, jezdím jedině Pendolinem.

Reklama

Související témata: