Hlavní obsah

Pohroma Kohoutů! Naše možnosti jsou nulové, běduje Mourinho po ztrátě hvězd

Praha

Už sedm soutěžních zápasů v řadě neprohráli fotbalisté Tottenhamu. Jenže před středeční úvodní bitvou v osmifinále Ligy mistrů proti Lipsku je postihla hotová ofenzivní pohroma. Nejen, že na marodce je se zraněným stehenním svalem Harry Kane, ale nově ze sestavy vypadl další útočník Son Hung-min, který má zlomenou ruku.

Foto: Sport.cz

Fotbalisté Tottenhamu se po zraněné hvězdě Harrym Kaneovi budou muset obejít i bez další střelecké opory Son Hung-mina

Článek

„Naše situace z hlediska ofenzivních variant nemůže být horší. Naše možnosti jsou prostě nulové," bědoval vpředvečer souboje s Lipskem José Mourinho, trenér Tottenhamu.

Šestadvacetiletý Kane se zranil při utkání na Nový rok a od té doby se kurýruje. Do svého zranění nasázel celkem osmnáct branek, přičemž se šesti zásahy je třetím nejlepším kanonýrem Ligy mistrů.

Po zranění jej zastoupil o rok starší korejský útočník, který si od půlky ledna připsal v Premier League šest branek z devíti v celé sezoně. Dalších pět má na kontě v Lize mistrů, dva zásahy obstaral v FA Cupu. Další gólové zářezy však Son, jenž byl v loňském roce potřetí v kariéře vyhlášen nejlepším asijským fotbalistou působícím ve světě, nepřidá. Po nedělním souboji s Aston Villou, kdy dvěma góly zařídil výhru 3:2, podstoupil vyšetření, které odhalilo frakturu paže a nutnost operace.

„Už s ním nepočítám pro letošní sezonu. Mluvit o dvou či třech zápasech je spíše přehnaný výsledek optimismu Sonova tiskového mluvčího," usmál se hořce Mourinho. „Jde o hroznou ztrátu. Son byl ve skvělé formě. Navíc jsme neztratili jen jeho góly, ale i rychlost a energii," posteskl si záložník Harry Winks.

„Byla období, kdy jsem se strachoval, že nemám na lavičce náhradníků žádné varianty pro ofenzivní hru. Nyní jsme situaci upgradovali. Nemám varianty už ani přímo na trávníku," lamentoval Mourinho. „Je třeba si uvědomit, že Troy Parott není připraven a Ryan Sessegnon není útočník," vysvětloval Mourinho svoje obavy.

„Prostě vyberu další hráče, kteří odvedou to nejlepší," nedělal si těžkou hlavu Mourinho. „Nemá smysl řešit trable se sestavou, protože to jen uškodí naší psychice," přitakal Winks.

Reklama

Související témata: