Hlavní obsah

Neymar už zase válčí s PSG. Co se hvězdě nelíbí?

Dortmund

Prostořeká hvězda si zase pustila pusu na špacír a opřela se do vedení svého PSG. Mezi fotbalistou Neymarem a francouzským klubem to po porážce 1:2 v osmifinále Ligy mistrů v Dortmundu opět pořádně jiskří. Brazilec si totiž do médií postěžoval, že mu PSG bránil v návratu na trávníky a on se po zranění nemohl dostat do lepší formy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání LM Dortmund - PSGVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Neymar měl v posledních měsících celou řadu zdravotních problémů. Naposledy měl potíže s žebrem a 16 dní a čtyři soutěžní zápasy vynechal. Naskočil až do úvodního duelu vyřazovací fáze Ligy mistrů, i když se podle vlastních slov cítil už nějakou dobu zcela v pořádku. A tak nyní před novináři podrobil vedení PSG kritice.

"Nebylo to moje volba, že jsem teď nenastupoval. Chtěl jsem hrát, cítil jsem se dobře," útočil po porážce v Dortmundu Neymar. Narážel na to, že kdyby byl na trávníku, mohl být v daleko lepší fazoně. "Je těžké nehrát čtyři zápasy. Nebylo to moje rozhodnutí, ale rozhodnutí lékařů a klubu. Měli jsme kolem toho hodně diskuzí. Klub se bál a já kvůli tomu trpěl. Kdybych měl více praxe, odehrál bych lepší zápas," zlobil se Kanárek.

Osmadvacetiletý kontroverzní Brazilec i tak vstřelil jediný gól svého týmu a v 75. minutě srovnal na průběžných 1:1. Část základní skupiny nemohl hrát kvůli trestu, i proto si připsal teprve druhou branku v této sezoně Ligy mistrů. "Myslím, že v prvním poločase jsme měli velké držení míče, ale nehráli jsme tolik dopředu. Dostali jsme zbytečné dva góly, o kterých rozhodly maličkosti. Ale dokázali jsme i jeden dát a to je pro odvetu velmi důležité," uvedl.

Brazilský útočník za poslední rok poutá pozornost řadou incidentů. V létě Neymar neúspěšně usiloval o návrat do Barcelony a nedorazil na začátek přípravy francouzského mistra, následně dál trucoval a nekomunikoval s vedením PSG. Pak se zase řešilo jeho údajné znásilnění brazilské modelky nebo žaloba fanouška Rennes za napadení po finále poháru. V listopadu před návratem na trávníky po zranění pro změnu odletěl sledovat tenisový Davisův pohár. K tomu se musel vyrovnávat i s nepřízní fanoušků, kteří na hvězdu pískali, nechtěli, aby za PSG hrál.

Reklama

Související témata: