Hlavní obsah

Bayern bude čtyři týdny postrádat kanonýra Lewandowského

Mnichov

Zhruba čtyři týdny se fotbalisté Bayernu Mnichov budou muset obejít bez kanonýra Roberta Lewandowského. Jednatřicetiletý Polák utrpěl podle klubového webu v úterním úvodním osmifinálovém duelu Ligy mistrů na hřišti Chelsea zlomeninu holenní kosti v levém kolenním kloubu. Tahoun bavorského celku bude mít deset dnů nohu v sádře a poté začne s rehabilitací.

Foto: Peter Kneffel, ČTK/AP

Kanonýr mnichovského Bayernu Robert Lewandowski si po zranění v utkání Ligy mistrů musí od fotbalu zhruba měsíc odpočinout.

Článek

Pro Bayern jde o velkou ztrátu, protože Lewandowski je nejlepším střelcem jak v bundeslize, tak i v Lize mistrů. V německé soutěži nasázel v 23 zápasech 25 gólů. Ještě skvostnější je jeho bilance v Lize mistrů, kde mu na 11 branek stačilo jen šest utkání. Třikrát se mezi střelce zapsal i v Německém poháru. Svou důležitost pro Bayern ukázal rovněž proti Chelsea, kdy se na výhře 3:0 podílel gólem a dvěma asistencemi.

Bavorský celek vede ligu s jednobodovým náskokem před Lipskem. Po sobotním bundesligovém souboji v Hoffenheimu ho navíc v úterý čeká čtvrtfinále Německého poháru na stadionu Schalke 04. Odveta s Chelsea je na programu 18. března. Pokud se Lewandowski uzdraví podle plánu, neměl by přijít o ligový šlágr s aktuálně třetím Dortmundem, který je na programu 4. dubna.

Reklama

Související témata: