Hlavní obsah

Costa kašlal na novináře a naznačoval, že má koronavirus. Šlo o odplatu?

Atlético Madrid ve středu vyřadilo obhájce trofeje Liverpool z Ligy mistrů. Šestapadesátiminutovým pobytem na hřišti k postupu do čtvrtfinále přispěl i bývalý fotbalista londýnské Chelsea Diego Costa. Jednatřicetiletý Brazilec po utkání s novináři hovořit nechtěl a v mixzóně proto předstíral, že má koronavirus. Sportovní veřejnost jeho chování tvrdě odsoudila. Objevuje se ale i verze, že z fotbalistovy strany šlo o odplatu novinářům, kteří nedlouho předtím uráželi čínskou členku realizačního týmu.

Foto: Carl Recine, Reuters

Fotbalista Atlétika Madrid Diego Costa své střídání v osmifinálovém utkání Ligy mistrů proti Liverpoolu nenesl dobře.

Článek

Atlético na Anfieldu tahalo ve středečním osmifinále dlouhou dobu za kratší konec. Diego Simeone proto v 56. minutě stáhl ze hřiště brazilského útočníka Diega Costu. Ten své střídaní nesl s velkou nelibostí a když opouštěl hrací plochu, rozkopl stojan s vodou u postranní čáry. Po zápase se na otázky novinářů rozhodl nereagovat, jenže známý bouřlivák ve způsobu, jak dotazům předejít, poněkud přestřelil.

Costa novinářskou mixzónou doslova prosvištěl. Fotbalista přitom kašlal a naznačoval, že je nemocný. Šlo o další nevhodný žert sportovce na téma koronavirus?

Chování Costy na sociálních sítích spustilo bouři. Fanoušci i známí sportovní novináři jeho počínání odsoudili a označují ho za nevhodné a už vůbec ne vtipné. Jenže všechno možná bylo trochu jinak.

Někteří diskutující přišli s verzí, že původ Costova jednání je v situaci, ke které došlo před zápasem. Terčem nevhodného vtipu se přitom měla stát čínská členka realizačního týmu Atlétika a někteří novináři před ní měli naschvál kašlat v narážce na její původ a na to, že nemoc Covid-19 se začala šířit právě z Číny. Číňanka je mimochodem na záběrech z mixzóny také zachycena a údajně má jít o Costovu blízkou přítelkyni.

Něco podobného předvedl začátkem týdne francouzský basketbalista Utahu Jazz Rudy Gobert, který pro změnu v žertu novinářům osahával mikrofony. Osmačtyřicet hodin poté vyšlo najevo, že má nemoc Covid-19. NBA následně přerušila sezonu a podle posledních zpráv se nemocí nekazil i Gobertův spoluhráč z týmu.

Reklama

Související témata: