Hlavní obsah

Chelsea i s Čechem v bráně se chce v Lize mistrů přiblížit postupu

PRAHA

Sebevědomím a úspěchy překypující Chelsea přivítá ve středu večer v rámci třetího kola Ligy mistrů na vlastním trávníku římský celek AS. V brance Blues by se měl po několikadenní absenci zaviněné svalovým zraněním objevit i český brankář Petr Čech. „Vidím to nadějně, můj stav se zlepšuje," řekl na svých stránkách gólman, jehož v posledním ligovém utkání proti Middlesbrough zaskočil Ital Cudicini.

Článek

Oba dva týmy, jež se na stadiónu Chelsea Stamford Bridge představí, jsou postižené značnou marodkou. Na listině zraněných na domácí straně v posledních dnech evidovali jména jako Ballack, Carvalho, Joe a Ashley Cole, Deco, Terry a Čech. Přesto se brazilskému trenérovi Luisi Felipe Scolarimu podařilo dát dohromady mužstvo, jež například v posledním ligovém zápase rozdrtilo Mddlesbrough 5:0.

Chelsea se před duelem s AS Řím chlubí obdivuhodnou bilancí z domácí Premier League. Londýnský klub neprohrál již 29 utkání za sebou, když z toho slavil výhru hned jednadvacetkrát. Prohra 0:1 na Arsenalu 16. prosince 2007 byla jedinou, která Blues v 39 ligových zápasech potkala. Chelsea navíc v letošní sezóně inkasovala pouze třikrát. Všechny obdržené branky padly v prvních poločasech.

V posledním utkání nejprestižnější klubové soutěže tým z italské metropole slavil výhru na hřišti francouzského Bordeaux 3:1. Stále na něm však leží stín z překvapivé domácí prohry 1:2, který hráči AS utržili od nováčka soutěže rumunské Kluže. Svěřenci Luciana Spallettiho nepředvádějí přesvědčivé výsledky ani v Serii A. Ba naopak. Z dosavadních 7 zápasů vyhráli jen dva a patří jim až nelichotivá čtrnáctá příčka v tabulce. „V zápasech rozhodují naše chyby, přesto výsledky neodpovídají průběhům zápasů,“ hájí svůj tým Spalletti.

Inter se postaví Famagustě

Další italský celek Inter Milán pod taktovkou Jose Mourinha zatím vévodí italské nejvyšší soutěži a ve středu vyzve kyperskou Famagustu, jednu ze senzací letošní Ligy mistrů. Ta nejprve remizovala na půdě německých Brém, aby v dalším kole porazila před vlastními diváky aténský Panathinaikos 3:1. Kypřané tak vedou skupinu B právě s Interem, když se skóre 3:1 získali prozatím čtyři body.

Mnoho pozornosti láká duel zatím dvou neporažených týmů ve skupině D, madridského Atlétika a Liverpoolu. Španělský tým nejprve slavil výhru 3:0 na půdě PSV Eindhoven, na vlastním trávníku pak porazil Marseille 2:1. Ve španělské lize se tým Tomáše Ujfalušiho pohybuje v horní polovině tabulky. Kouč domácích Javier Agguire však nebude moci služeb českého stopera kvůli zranění levého stehenního svalu v utkání s Reds využít.

Hübschmanův Šachtar hostí Sporting

Liverpool, jenž se nakonec představí na domácím stadiónu Atlétika, neboť UEFA dočasně zrušila dvouzápasové uzavření hřiště jako trest za rasistické projevy španělských fanoušků v zápase s Marseille, se v letošní sezóně prezentuje ve skvělé formě. Na Pyrenejském poloostrově se ovšem bude muset obejít bez kanonýra Torrese, jenž před odchodem na ostrovy válel právě v dresu Atlétika.

Vedle Petra Čecha by se mohl ve středečních zápasech Ligy mistrů objevit další český fotbalista v utkání Šachtar Doněck - Sporting. V dresu domácích by mohl defenzivu ukrajinského celku vyztužit bývalý sparťan Tomáš Hübschman.

Středeční program 3. kola Ligy mistrů (začátky ve 20:45):
Skupina A: Bordeaux - Kluž, Chelsea - AS Řím (ČT2).
Skupina B: Inter Milán - Famagusta, Panathinaikos Atény - Brémy.
Skupina C: Šachtar Doněck - Sporting Lisabon, Basilej - FC Barcelona.
Skupina D: Atlético Madrid - Liverpool, PSV Eindhoven - Marseille.

Reklama

Související témata: