Hlavní obsah

Zadák AS Řím Panucci zuřil nad pasivitou Chelsea, Terry byl spokojený

PRAHA

Fotbalisté Chelsea se středeční výhrou 1:0 nad AS Řím výrazně přiblížili k postupu do osmifinále Ligy mistrů, podle zkušeného obránce hostů Christiana Panucciho ale Blues svou aktivitou v útoku uspávali. „Mohli jsme tady na trávníku pokračovat ještě další tři čtyři dny a Chelsea by gól nedala,“ zoufal na goal.com Pannuci, jehož obrana jedinkrát inkasovala po hlavičce Johna Terryho.

Článek

Chelsea se po zisku dalších tří bodů proti svému italskému soupeři významně přiblížila postupu do další fáze, když má nyní po třech zápasech sedm bodů a k tomu skóre 5:0. Jediným střelcem duelu byl uzdravený kapitán John Terry, jenž v 77. minutě rozhodl hlavou o vítězi. Další čisté konto si připsal český brankář Petr Čech.

„Soupeř nám zatápěl po celé utkání, my jsme ale naštěstí vstřelili gól a sebrali všechny tři body,“ těšilo po zápase na skysports jediného střelce zápasu. Řím má ve svém kádru několik velice dobrých fotbalistů, nebylo jednoduché proti nim vyhrát. Pracovali velice dobře, možná si zasloužili i trochu víc. Tři body máme ale my,“ dodal Terry.

Stoper Blues je často využíván při standardních situacích pro svou dobrou práci ve vzduchu, čehož využil i závěrečné fázi proti AS. „Myslím, že jsem vstřelil gól na domácím stadiónu po několika letech. Jsem tedy rád, že jsem se znovu zapsal mezi střelce. Dostal jsem mírnou křeč, a tak jsem nemohl pořádně slavit, přesto mě tři získané body moc těší,“ poznamenal Terry.

Panucci vytočen do nepříčetnosti

Zklamaný byl po zápase naopak zkušený zadák římského AS Christian Panucci, jenž domácímu týmu ze Stamford Bridge vyčítal přílišnou pasivitu. Vždyť také jediný gól domácích komentoval slovy, že šlo o jedinou situaci, kdy se Chelsea dostala do vážného ohrožení římské branky.

„Zápas mě dohnal k zuřivosti. Mohli jsme tady na trávníku pokračovat ještě další tři čtyři dny a Chelsea by skórovat nedokázala,“ hněval se na goal.com Panucci, držitel dvou medailí ze slavné Ligy mistrů. „Opravdu jsme potřebovali z Londýna odjet s pozitivním výsledkem, o to víc běsním, když vidím, jak utkání dopadlo. Alespoň se můžeme utěšovat, že se naše výkony zlepšují,“ dodal obránce římského celku, který po třech zápasech okupuje třetí místo ve skupině A, jeden bod za druhou Kluží.

Reklama

Související témata: