Hlavní obsah

Wenger: Takovou vzpruhu jsme potřebovali

PRAHA

Samé nepříjemnosti potkávaly v posledních týdnech Arsenal. Svěřencům Arsena Wengera nejenom že se nedařilo v domácí Premier League, krize vyvrcholila po mediálních atacích bývalého kapitána Williama Gallase na úkor svých spoluhráčů. Kouč londýnského týmu proto doufá, že má po výhře v Lize mistrů nad Dynamem Kyjev 1:0 černou sérii za sebou a jeho tým bude opět vyhrávat.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Trenér Arsenalu Arsene Wenger sleduje své svěřence v utkání Ligy mistrů proti Fenerbahce Istanbul.

Článek

Gallas si veřejně stěžoval na své spoluhráče po prohraném utkání Premier League s Aston Villou a nepřímo se „obul“ i do trenéra Arsena Wengera, když zpochybnil jeho práci s hráči. Wenger zareagoval odebráním kapitánské pásky francouzskému obránci a na duel s Manchesterem City jej ani nepovolal. Přesto jej však po další prohře vzal na milost a do sestavy ho vrátil. Pásku však navlékl na paži Cesca Fabregase.

A byl to právě Španěl, kdo se snažil rozdmýchat největší měrou ofenzivní snažení Gunners. Jako nový kapitán velel do útoku. Jeho snaha však byla dlouhou dobu marná. Až do 87. minuty, v níž našel útočníka Nicklase Bendtnera, který zařídil Arsenalu výhru 1:0. Nic nepomohly protesty hráčů ukrajinského týmu, podle nichž docílil Dán branky rukou.

Nařčení se Wenger brání

„Byl to skvělý gól. Nebyl dosažen rukou. Podívejte se na opakovaný záběr. Branku nedal rukou, jak si stěžovali,“ oponoval po skončení zápasu Wenger, jenž ocenil akci svých svěřenců. „Fabregas poslal fantastickou přihrávku. Nicklas skvěle kontroloval míč a výborně zakončil,“ rozplýval se francouzský trenér, který do utkání poslal i sedmnáctiletého Ramseyho a dokonce šestnáctiletého Wilshereho. Bendtner vystřídal v 69. minutě právě Ramseyho.

Wenger zároveň doufá, že gól zvedne Bendtnerovi ochablou sebedůvěru. „Jsem šťastný za Bendtnera. V poslední době totiž nebyl trochu ve své kůži, protože necítil dostatek sebevědomí. Ale tento gól mu ji vrátí,“ věří Wenger.

Po zápase musel Francouz odpovídat i na dotazy týkající se Gallase a Fabregase. Wenger oba hráče za předvedený výkon pochválil. „Na Williamovi bylo vidět, že se snaží a skutečně hrál dobře. Fabregas podle mě odehrál velmi dobrý zápas. Bojoval po celých devadesát minut. Pracoval tvrdě v defenzivě a zároveň vyrážel do ofenzivy,“ pochvaloval si Wenger.

„Nebylo to pro nás snadné utkání, protože nám Dynamo neumožnilo útočit. Očekával jsem, že budou ve druhém poločase ztrácet o něco více míčů, ale to se nestalo,“ vypočítával trenér Kanonýrů důvody, proč se jeho tým dokázal prosadit až těsně před koncem střetnutí. „Bylo to spíše klidné než nějaké velkolepé utkání, ale důležitá je pro nás výhra. Přesně takovou vzpruhu jsme potřebovali,“ dodal Wenger s nadějí, že se jeho týmu blýská na lepší časy.

Reklama