Hlavní obsah

Ribéry: Spoluhráčům jsem o půli říkal, že se Lyon nevzdá

LYON/PRAHA

Byl to zápas plný gólů a dvou odlišných poločasů. O konečném výsledku zápasu Ligy mistrů mezi Lyonem a Bayernem nakonec rozhodlo to, že se německému týmu podařilo vytěžit ze „svého“ poločasu o jednu branku navíc. „Byl to skvělý zápas Champions League s obdivuhodnými poločasy obou týmů a množstvím gólů,“ rozplýval se mnichovský Franck Ribéry, jeden z nejlepších hráčů na hřišti.

Článek

První půle patřila právě francouzskému reprezentantovi a jeho týmu. V jedenácté minutě otevřel po chybě domácí obrany skóre Miroslav Klose, druhý gól přidal sám přesnou střelou k tyči Ribéry. Třetí branka vzešla ze vzájemné spolupráce obou fotbalistů. Ribéry nacentroval a Klose stanovil na poločasových 3:0. „V prvním poločase jsme hráli úžasně. Ale o přestávce jsem svým spoluhráčům říkal, že to bude ještě těžké utkání, protože vím, že Lyon umí bojovat, že se nevzdá,“ citovala Francouze agentura Reuters.

A že francouzský šampión bojovat opravdu umí, dokázal ve druhé části hry. Sedm minut po začátku druhého poločasu snížil kapitán Govou a v 68. minutě se prosadil kanonýr Benzema. Závěrečný tlak ale fotbalisté ze země Galského kohouta využít nedokázali. „Musím pogratulovat svým hráčům za předvedený výkon. Prohrávat 0:3 a vrátit se zpět do zápasu, to je skvělé,“ vyprávěl kouč Lyonu Claude Puel po zápase.

Puel: Druhé místo nevýhoda je

Jeho tým tak obsadil druhou příčku v tabulce. „V příštím kole budeme hrát odvetný zápas na trávníku soupeře, což je na této fotbalové úrovni vždy nevýhoda. V této části soutěže je každý tým velmi nebezpečný,“ ví Puel, jenž litoval neproměněných příležitostí svého týmu. „První šance patřily nám, ale my jich nedokázali využít. Poté soupeř vystřelil třikrát na branku a třikrát slavil gól. Ve druhém poločase jsme se dostali zpět do zápasu a snažili se zápas rozhodnout v náš prospěch. Měli jsme 21 střel a Bayern jen sedm,“ spočítal zklamaný trenér.

Promarněný první poločas ležel v žaludku i Karimu Benzemovi, podle něhož bylo nakonec důležité, že se jim nepodařilo ve druhém dějství vyrovnat. „Darovali jsme Bayernu příliš mnoho šancí v první půli. To si nemůžeme dovolit. Ve druhé části už hrál celý tým dobře,“ citovala Benzemu CNN.

Štěstím naopak oplýval trenér bavorského týmu Jürgen Klinsmann. „Jsem zcela spokojen s vítězstvím, které znamená prvenství v tabulce skupiny. První půle byla z naší strany dobrá, ta druhá už byla obtížnější. Dovolili jsme totiž Lyonu vrátit se do zápasu. Nyní se ale můžeme považovat za tým, který je na stejné úrovni jako nejlepší evropské celky,“ pochvaloval si Klinsmann, jehož netíží otázka příštího soupeře. „Na tom nezáleží - věříme sami sobě,“ dodal.

Reklama

Související témata: