Hlavní obsah

V semifinále Ligy mistrů jsou tři anglické kluby, postupují i Manchester a Arsenal

PRAHA

Stejně jako v loňském roce se v semifinále fotbalové Ligy mistrů představí tři týmy z Anglie. Po úterním postupu Chelsea si další pokračování v soutěži vybojovaly Manchester United a Arsenal. Manchester dokázal zvítězit v Portu brankou Ronalda 1:0, Arsenal na Emirates Stadium porazil Villarreal 3:0.

Článek

Pokud chtěli fotbalisté Manchesteru United postoupit mezi nejlepší čtyři celky v Lize mistrů, museli na stadiónu v Portu vstřelit minimálně jednu branku. Úvodní zápas totiž skončil nečekanou remízou 2:2. Trenér Rudých ďáblů Sir Alex Ferguson na branku příliš dlouho čekat nemusel. Už v šesté minutě totiž z dálky napřáhl Cristiano Ronaldo a rozesmutnil své krajany na Estadio do Dragao.

Portugalský tým navíc postihla další nepříjemnost, když musel po půlhodině hry vystřídat pro zranění kapitán Lucho. Portu by v těchto fázích zápasu stačilo vstřelit jedinou branku a postoupil by. K tomu měl velmi blízko Bruno Alves, jeho hlavička však skončila nad brankou Angličanů. Do konce první půle mohli naopak zvýšit svůj náskok hosté. Po Giggsově centru prázdnou bránu trestuhodně přestřelil Vidič.

Nervózně hrajícím Portugalcům se ve druhé půli nepodařilo vyrovnat a se soutěží se loučí, obhájce trofeje Manchester naopak pokračuje.

Arsenal si postup pohlídal třemi brankami 

Nadějnou pozici si vybudovali v prvním utkání fotbalisté Arsenalu, kteří remizovali na hřišti Villarrealu 1:1. A podobně jako v utkání Porta s Manchesterem se mohli fanoušci anglického týmu radovat již na začátku zápasu i v Londýně. V desáté minutě vyslal z půli hřiště přízemní kolmý pas Eboue, ten prodloužil Fabregas stojící v linii přihrávky na nabíhajícího Walcotta. Anglický reprezentační útočník stanul před brankářem Lopézem osamocen a podařeným obloučkem poslal Arsenal do vedení.

Nadějný výsledek se podařilo i přes několik šancí Villarrealu Arsenalu udržet do konce první půle a přesně po hodině hry udeřil podruhé. Van Persie přihrál na levou stranu nabíhajícímu Emmanuelovi Adebayorovi, na jehož umístěnou střelu ke vzdálenější tyči nedokázal Lopéz zareagovat.

V 67. minutě v pokutovém území fauloval Sebastian Eguren Walcotta a sudí na pokyn pomezního rozhodčího odpískal pokutový kop. To rozzuřilo Egurena natolik, že mu rozhodčí udělil červenou kartu. Penaltu proměnil Van Persie a poslal svůj tým do třígólového vedení. Arsenal zvítězil 3:0 a snadno postoupil mezi nejlepší čtyři kluby v Lize mistrů.

Odvety čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů:
FC Porto - Manchester United 0:1 (0:1)
Branka: 6. Cristiano Ronaldo. Rozhodčí: Busacca - Arnet, Navaro (všichni Švýc.). ŽK: Vidič, Evra (oba Manchester). Diváci: 50 000. První zápas 2:2, postoupil Manchester.
FC Porto: Helton - Sapunaru (80. Tomás Costa), Rolando, Bruno Alves, Cissokho - Lucho (31. Mariano), Fernando, Raul Meireles - Lisandro, Hulk, Rodríguez (64. Farías). Trenér: Ferreira.
Manchester United: Van der Sar - O'Shea, Ferdinand, Vidič, Evra - Anderson (78. Scholes), Carrick, Giggs - Rooney, Berbatov (68. Nani), Cristiano Ronaldo. Trenér: Ferguson.
Arsenal - Villarreal 3:0 (1:0)
Branky: 10. Walcott, 60. Adebayor, 69. Van Persie z pen. Rozhodčí: Stark - Salver, Pickel (všichni Něm.). ŽK: Silvestre - Eguren, Cani, Godin. ČK: 68. Eguren. Diváci: 61 000. První zápas: 1:1, postoupil Arsenal.
Arsenal: Fabianski - Eboué, Toure, Silvestre, Gibbs - Walcott (77. Denilson), Song, Fabregas, Nasri - Van Persie (77. Diaby), Adebayor (83. Bendtner). Trenér: Wenger.
Villarreal: D. Lopéz - A. Lopéz, Godin, Gonzalo Rodriguez, Capdevila - Cani (70. Jordi), Bruno (64. Nihat), Eguren, Mati Fernandez (64. Ibagaza) - Pires, Rossi. Trenér: Pellegrini.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články