Hlavní obsah

Zvláštní chování barcelonské ikony. Messiho výstup vzbudil poprask

Praha

Je možná nejlepším fotbalistou planety. Přesto Lionel Messi kromě fantastických výkonů dokáže fanoušky zaujmout i poněkud méně populárnějšími výstupy. O jeden z nich se postaral po skončení osmifinálového duelu Ligy mistrů v Neapolí (3:1). Napřaženou pravici hlavního sudího totiž okázale ignoroval.

Foto: Albert Gea, Reuters

Lionel Messi po zápase odmítl podat ruku hlavnímu rozhodčímu

Článek

Láme jeden rekord za druhým, v 33 letech si Lionel Messi stále dělá z obran soupeře cvičné kužely. Když se však zápas jemu, případně modročerveným nevydaří dle jeho přestav, často umí být hodně nepříjemný. Legendární útočník to ukázal i po odvetném osmifinálovém duelu proti Neapoli a to přes skutečnost, že jeho tým po výsledku 3:1 (1:1 v prvním zápase) s přehledem postoupil.

Co se vlastně na prázdném Camp Nou stalo? Barcelonští v klidu slavili a přijímali od hráčů Neapole gratulace k postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů. Ve stejném duchu jedná i Messi, když k němu natáhne pravici hlavní rozhodčí Cuneyt Cakir, z úst Argentince se jen ozve rázné "no" a ruku sudího ostentativně mine.

Messiho rozhodily především dva momenty, které VAR nakonec v jednom případě posoudil v neprospěch katalánského velkoklubu. Nejdříve video kvůli hraní rukou neuznalo jeho branku z 30. minuty. V té době však už Barcelona vedla nad italským soupeřem 2:0, jednu z tref si připsal právě muž s číslem deset na dresu.

I o třetí branku se postaral rodák z Rosaria, když po faulu na jeho osobu proměnil pokutový kop Luiz Suárez. I zde hrál hlavní roli VAR. Turecký rozhodčí Cakir zákrok dlouhé minuty zkoumal k Messiho velké nelibosti. Posouzení mu trvalo téměř pět minut.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Lionel Messi slaví branku proti Neapoli

Hosté stihli do konce prvního poločasu v páté minutě nastavení díky Isigneho penaltě snížit, na více než porážku 1:3 a vyřazení z letošního ročníku Champions League to však nestačilo.

Sporný moment z MS

Ani pohodový postup však Messiho od nesportovního gesta nezastavil. Jeho reakce na odmítnutou pravici hlavního sudího vyvolala na sociálních sítích mezi fanoušky velký poprask a tvrdou kritiku.

Někteří mimo jiné rozebírali i souvislost se sporným incidentem z mistrovství světa v roce 2018, kdy v posledním zápase Argentiny s Nigérií právě turecký hlavní rozhodčí Cakir nařídil proti modrobílým sporný pokutový kop. Argentina i přesto zvítězila 2:1 a zajistila si postup ze skupiny.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články