Hlavní obsah

Mají snad Guardiola a spol. alergii na evropskou trofej? Tisk si nebere servítky

Manchester City opět nepřešel přes brány čtvrtfinále Ligy Mistrů a i když výkon nebyl tak strašný, jaký den předtím předvedla Barcelona, přesto se jedná o provotřídní senzaci. A na Ostrovech to jeden z nejdražších projektů sportovní historie dostává pocítit.

Foto: Oli Scarff, Reuters

Trenér Manchesteru City Pep Guardiola

Článek

The Independent - „Je to jedno z největších překvapení v historii a pravděpoodbně nejbolestivější vyřazení ze všech, které City potkalo. Tohle je bez debat nejvíce nákladný projekt v historii fotbalu, se skvělým manažerem za zády, který ještě nedokázal postoupit ani do semifinále Ligy Mistrů."

Daily Mail - „Co se opět stalo s Manchesterem City v Lize Mistrů? Co se stalo s Guardiolou? Mají snad tým i jejich manažer nějakou alergii a bojí se vyhrát největší evropskou klubovou soutěž? Tohle je turnaj, který definuje nejlepší hráče a manažery od těch druhých a vytváří  pak jejich hodnotu. Jak je možné, že jeden z nejlepších koučů zažívá rok od roku se City to samé?"

Daily Mirror - „Taktika nebyla odvážná, když byli ve středu pole pouze Gundogan a Rodri, najednou byla pryč tradiční převaha City na míči. Cancelo a Walker navíc nepřidali nic navíc ze svých útočných dispozic. Už po poločase bylo jasné, že to Guardiola takticky ani co se týče nasazení hráčů, nezvládl."

Evening Standard - „Jiný rok, stejné selhání. Hráči nepředvedli standard, na který jsme od týmu Pepu Guardioly zvyklí. Tým z anglického Manchesteru byl obrovským favoritem duelu a byl dokonce tipován na celkového vítěze, po vyřazení Realu Madrid, teď ho však čekají další měsíce čekání na velkou trofej z Ligy Mistrů."

Reklama

Související témata: