Hlavní obsah

Recept na City? Mějte v týmu Corneta a budete slavit

Lisabon

Fotbalový záložník Lyonu Maxwel Cornet v sobotním čtvrtfinále Ligy mistrů potvrdil, že se mu v zápasech s Manchesterem City daří. Také ve třetím utkání v soutěži proti anglickému celku otevřel skóre. Z celkových šesti tref v Lize mistrů dal čtyři do sítě "Citizens". I díky němu Olympique senzačně zvítězil 3:1 a podruhé v klubové historii postoupil do semifinále. V něm po deseti letech znovu vyzve Bayern Mnichov.

Sestřih utkání čtvrtfinále Ligy mistrů Lyon - Manchester City.Video: O2 TV Sport

 
Článek

Cornet se prosadil ve 24. minutě, kdy obstřelil vyběhnutého gólmana Edersona. "Žádný recept na skórování proti City neexistuje. Nejdůležitější je respektovat trenérovy pokyny. Především musíte bránit. Věděli jsme, že si šance vypracujeme. Jsem hrdý na přístup, který kluci ukázali," řekl třiadvacetiletý Cornet pro RMC Sport.

"Každý den nehrajete čtvrtfinále Ligy mistrů. Proti City se na mě znovu usmála štěstěna. Vzpomínat by se mělo hlavně na skvělou práci, kterou jsme do zápasu jako tým vložili," uvedl reprezentant Pobřeží Slonoviny.

Foto: Pool, Reuters

Maxwel Cornet z Lyonu (vlevo) v souboji s Fernandninhem z Manchesteru City ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

V minulé sezoně v základní skupině Ligy mistrů Olympique díky jeho přispění zvítězil na stadionu City 2:1, v domácí odvetě pak dvěma góly zařídil remízu 2:2. Trenér Lyonu Rudi Garcia si pochvaloval, že mu Cornet usnadnil práci.

"Věděli jsme, že povedeme 1:0, protože máme v týmu Maxwela. Pro trenéra je to jednoduché," prohlásil s úsměvem Garcia. "Vyhráli jsme taktickou bitvu, jelikož jsme zvládli náš herní systém. Stále zbývají zápasy a překážky, o jejichž překonání se pokusíme," řekl šestapadesátiletý Francouz, který se Lyonu ujal v říjnu.

Moussa byl zklamaný, že nehraje

Jeho svěřenci si po osmifinálovém vyřazení italského mistra Juventusu Turín vyšlápli na dalšího favorita. "Na hráče jsem pyšný. Věřili jsme sami v sebe. Věděli jsme, že nejsme favorité, hráli jsme proti špičkovému mužstvu. Náš úspěch vychází především z týmového ducha. Všichni pracovali jeden pro druhého a střídání hodně pomohla," konstatoval bývalý kouč Lille, AS Řím či Marseille s narážkou na Moussu Dembélého.

Foto: Franck Fife, ČTK/AP

Záložník Lyonu Maxvel Cornet během čtvrtfinále Ligy mistrů proti Manchesteru City.

Právě on zlomil dvěma góly nerozhodný stav 1:1 a posunul Olympique mezi nejlepší čtyřku soutěže, přestože do hry naskočil až v 75. minutě. "Moussa byl zklamaný, že nehrál od začátku, ale před utkáním jsem mu řekl, že po příchodu na hřiště bude velmi, velmi důležitý. Stejně jako čtvrtfinále Bergamo - PSG a Lipsko - Atlético Madrid i toto rozhodli náhradníci," uvedl Garcia.

"Na lavičce to není vždy jednoduché. Když přijdete na hřiště, chcete přinést týmu maximum a to se mi povedlo. Týmový duch se změnil a stalo se z nás špičkové mužstvo," prohlásil čtyřiadvacetiletý Dembélé.

Reklama

Související témata: