Hlavní obsah

Fanoušci PSG slavili postup, pařížská policie proti nim tvrdě zasahovala

Fanoušci PSG bouřili, policie použila slzný plyn. Zatímco parta kolem Kyliana Mbappého a brazilce Neymara úterní lisabonskou výhrou 3:0 nad Lipskem vystřílela pro Paris Saint-Germain historický postup do finále fotbalové Ligy mistrů, fanoušci vítězného celku slavili přímo v ulicích Paříže. S radovánkami to ale přehnali, a tak jejich vášně musely krotit pořádkové jednotky. Na to, jak to na slavném Champs-Elysees vypadalo, se můžete podívat ve videu níže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fanoušci PSG se střetli s policií.Video: sntv

 
Článek

Vlajky, světlice a ohňostroje udělali hráčům PSG symbolický doprovod do finále nejprestižnější fotbalové ligy světa. Pařížskou noční veselku ale mírnila policie slzným plynem, rozvášněný dav pak na oplátku po mužích zákona házel odpadkové koše, bicykly nebo koloběžky.

Podle agentury AP bylo v souvislosti s výtržnostmi zatčeno 36 osob. Očití svědci přesto hovoří o nesmírně slavnostní a euforické náladě, která v blízko Champs-Elysees po historickém postupu panovala.

Sestřih utkání semifinále Ligy mistrů Lipsko - PSGVideo: O2 TV Sport

Finále Ligy mistrů je pro francouzský fotbal ohromnou vzpruhou. Vyhrát milionářskou soutěž se totiž doposud povedlo jedinému celku ze země galského kohouta. Šampiony se v roce 1993 stali fotbalisté Marseille. V roce 2004 hrálo finále Monako.

Reklama