Hlavní obsah

Zdrcený Limberský po Alkmaaru: Strašný, fotbalová tragédie. Největší zklamání v kariéře

Praha

Vypadalo, že v sedmatřiceti dal svůj životní gól. V 78. minutě David Limberský napřáhl levačkou a zajistil fotbalové Plzni ve středečním duelu 2. předkola Ligy mistrů vedení nad Alkmaarem. Jenže zkušený obránce se hrdinou nestal, Nizozemci v poslední minutě z penalty vyrovnali, v prodloužení dvěma góly dali Viktorii mat (1:3).

Foto: FC Viktoria Plzeň

David Limberský (vlevo) během utkání s Alkmaarem.

Článek

„Největší zklamání, které jsem za svoji kariéru zažil. Byli jsme pár vteřin od postupu, strašný. Život jde dál, ale tohle je fotbalová tragédie," řekl zdrcený Limberský. V létě prodloužil s Plzní o rok smlouvu, v koutku duše věřil, že si zahraje ještě jednou Ligu mistrů. To už se mu nesplní.

„Věřil jsem po mém gólu, že už vyhrajeme. Nakonec byl k ničemu. Bylo jasné, že ke konci vsadí domácí na dlouhé nákopy, poslali na hřiště vysoké hráče. V šestnáctce se to mydlilo, bohužel jedna situace byla posouzena jako penalta," vracel se Limberský k faulu brankáře Hrušky z poslední minuty.

V prodloužení pak dílo plzeňské zkázy Alkmaar dokonal dvěma trefami. „Vyrovnávací gól s námi zamával, první prodloužení nám nevyšlo. Ve druhém jsme měli megašanci Havlisem, dva závary. Musíme holt zvednout hlavy a jít dál, čeká nás třetí předkolo Evropské ligy. Chtěl jsem Ligu mistrů, možná to pro mě byla poslední možnost," povzdechl si Limberský.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články