Hlavní obsah

Mourinho dráždí Ancelottiho, ten oplácí: Až na fandy Interu bude celá Itálie přát mně!

MILÁN

Nenáviděný i velebený, ale každopádně úspěšný portugalský kouč ve službách milánského Interu José Mourinho si na Chelsea věří. A hodně! „Nemá mě čím překvapit. Všechno tam zůstalo stejné, jako když jsem s Chelsea vyhrával já,“ pravil před středeční první osmifinálovou partií fotbalové Ligy mistrů. „Pokud tedy nepočítám, že se ubytovali v hotelu, kde bydlíme obvykle my,“ neodpustil si jedovatý sarkasmu vůči ostrovanům a jejich trenérovi Ancelottimu.

Článek

Už los osmifinále Ligy mistrů, jenž proti svedl milánský Inter a Chelsea, resp. Mourinha a Ancelottiho, rozpoutal psychologickou válku, která teď graduje. A s blížícím se začátkem středečního večerního duelu se v obou táborech používá stále těžší munice...

„Jsem v klidu. S výjimkou fanoušků Interu bude celá fotbalová Itálie na straně mé a mé Chelsea,“ provokuje kontroverzního Mourinha, který se na Apeninském poloostrově rozhádal s kdekým, kouč londýnské Chelsea Carlo Ancelotti.

Portugalského cholerika tím samozřejmě rozběsnil. „On mě může překvapit pouze tím, že se s mužstvem ubytuje v  hotelu, který před každým zápasem patří nám,“ vzkázal Ancelottimu. „To, co jsem dokázal s Blues já, nesvedl nikdo po mě. Ani Ancelotti ne.“

„Má samozřejmě pravdu, že Scolari, Grant či Hiddink nedokázali s Chelsea vyhrát trofeje jako on. Jenže třeba Grantovi křivdí, protože ten se s Chelsea dostal až do moskevského finále, kde prohrál teprve po penaltovém rozstřelu. Mohl být prvním trenérem, kdo přinesl do klubové síně slávy vysněný pohár za vítězství v Lize mistrů,“ taktně upozornil Ancelotti Mourinha, že on Champions League s Chelsea nikdy nevyhrál.

„Jenže já jsem součástí historie Chelsea a ona je součástí mojí,“ odpálil Ancelottiho portugalský kouč, který po příchodu do Londýna proslul svým výrokem, že on je výjimečným trenérem předurčeným k tomu, aby dovedl Chelsea ke slávě.

Teď si i na Chelsea věří, i když Interu se v posledních letech proti anglickým celkům nedaří a pravidelně po konfrontaci s nimi na evropské pohárové scéně končí. Loni s Manchesterem United, předtím s Liverpoolem. A pokaždé v osmifinále Champions League.

„Jenže teď nastal čas tohle všechno změnit. Hrají proti svému bývalému týmu, což hráči vědí, a proto jsem přesvědčený, že uspějeme. Připravil jsem je na Chelsea dokonale, protože Blues pro mě nepředstavují žádné tajemství. Mají stejné hráče, trénují a na zápasy se chystají stejně, jako tomu bylo, když jsem na Stamford Bridge působil já,“ neodpustil si rýpnout do Ancelottiho a jeho zásluhách na vzestupu Chelsea v letošní sezóně.

Proto ani nepřekvapilo, že se Ancelotti při návratu na San Siro, celý zachmuřil nad otázkou, zda je vůbec možné se s Mourinhem přátelit. „Můj přítel to tedy rozhodně není. Nikdy jsem s ním nejedl, nikdy s ním nepil a nikdy jsem ho nenazval svým přítelem,“ pravil v milánském fotbalovém chrámu, kde ještě před devíti měsíci vedl konkurenční AC.

Reklama

Související témata: