Hlavní obsah

Chceme trofej, která nám chybí, velí Čech před bitvou s Interem

PRAHA

Scénář osmifinále fotbalové Ligy mistrů svedl proti sobě řadu zajímavých dvojic. Střet Interu Milán s Chelsea patří k nejpikantnějším z nich. Brankář Petr Čech a jeho Blues se na San Siru postaví proti José Mourinhovi, který je v letech 2004 - 2007 trénoval. Ve druhém duelu středečního večera nastoupí Necidův CSKA Moskva proti Seville.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Brankář Chelsea Petr Čech

Článek

Vycházel s Josém dobře a pod vedením Mourinha získal v Premier League dva mistrovské tituly. Tentokrát se však Petr Čech a jeho Chelsea postaví proti portugalskému kouči, který usedne na lavičku domácího Interu Milán.

„Je to vzrušující opět čelit Josému. Je za ním skvělá minulost v Chelsea a já pod ním zažil úžasné časy. Měl jsem s ním dobrý profesní vztah. Rád ho uvidím a podám mu ruku. Ovšem život jde dál a teď musíme porazit Inter,“ líčí český brankář. „Každou sezónu začínáme Ligu mistrů s tím, že ji chceme vyhrát. Právě tato trofej je jediná, kterou jsme nezískali. Je tedy logické, že po ní toužíme,“ poukazuje Čech.

V osmifinále se musí jeho tým vypořádat s pikantním duelem. Kouč Carlo Ancelotti se po devíti měsících vrátí na San Siro, kde osm let vedl AC Milán. A proti němu se postaví Mourinho, bývalý kouč Chelsea. „Fanoušci, hráči, prakticky úplně každý si uvědomuje, že je to výjimečná událost. Už před losem jsem řekl, že takový souboj by byl pro média dárkem od Santa Clause,“ usmívá se Čech.

Na důležitý zápas se o víkendu naladil vydařeným výkonem ve Wolverhamptonu, kde byl hvězdou zápasu spolu s autorem obou gólů Drogbou. „Má vynikající formu. Didier vždy byl jedním z nejlepších útočníků na světě a je vidět, že na gól nepotřebuje moc šancí. Navíc stále tvrdě pracuje pro tým,“ potvrzuje Čech, na koho bude Chelsea v Miláně nejvíc spoléhat.

Sevilla nastoupí v zasněžené Moskvě

Moskevský CSKA nehrál soutěžní zápas od začátku prosince, a tak jako by před duelem se Sevillou povolal na pomoc živly. Ruská metropole je pod závějemi sněhu. „Jenže na mráz si musíme zvyknout i my, připravovali jsme se teď ve Španělsku a v Turecku. A nemůžeme si myslet, že Španělé padnou na kluzkém terénu na zadek a uvolní nám cestu k jejich brance,“ upozorňuje obránce Vasilij Berezuckij.

Sevilla je samozřejmě rozehraná ze španělské ligy, kde jí patří čtvrté místo. „Respektujeme CSKA, ale jsme připraveni vypořádat se se sněhem, zimou i soupeřem. V Moskvě nesmíme selhat! Potřebujeme už uspět také v Lize mistrů,“ hřímá záložník Adriano.

Prezident klubu José Maria del Nido potvrdil, že pokud Sevilla nepostoupí, dostane se finančně do záporných čísel.

Středeční program osmifinále Ligy mistrů
18:30 CSKA Moskva - Sevilla (Nova Sport), 20:45 Inter Milán - Chelsea (ČT4)

Reklama

Související témata: