Hlavní obsah

Zamotal Kúdela před cestou do Dánska trenérovi hlavu? Na to jsem nemyslel, tvrdil kapitán

Praha

Uprostřed týdne se na slávistické zápolení v play off Ligy mistrů proti dánskému Midtjyllandu jen díval, v sobotním večeru už ale vedl Ondřej Kúdela svůj tým do ligového klání proti Slovácku. Jako nejstarší, nejzkušenější, a tudíž jako kapitán. „Věděli jsme, že před cestou k odvetě do Dánska dojde v sestavě ke spoustě změn. Vynucených i nevynucených. Trenér nakonec protočil celou jedenáctku, ale úkolu jsme se zhostili dobře,“ kvitoval třiatřicetiletý Kúdela výkon spoluhráčů, které měl kolem sebe a kteří zatím ve slávistickém dresu posbírali minimum startů.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Slávistický kapitán Ondřej Kúdela se raduje z druhého gólu.

Článek

Proto role kapitána. Proto bylo na něm, aby je v utkání proti Slovácku, kde on sám vyrostl, usměrňoval, dirigoval a pomohl jim. I dvěma góly, které v úvodní půlhodině vstřelil a jimiž o osudu střetnutí rozhodl.

„Skvělý pocit. Zvlášť, když jsem v jednom ligovém zápase ještě nikdy dvě branky nedal," netajil Kúdela, že vydařený vstup do zápasu umocněný dvěma trefami pomohl mužstvu i jemu samotnému.

„Na penaltu jsme byli určeni s Petarem Musou. On jako jednička, já jako dvojka. Proto jsem se ho ptal, zda na ni půjde. On nejdřív že jo, ale pak si to rozmyslel a abych na ni šel já," prozrazoval, jak přišel k exekuci pokutového kopu. Parádní trefou z rohu šestnáctky přidal na konci úvodní půlhodiny druhou branku, kterou trenéru Trpišovskému připomněl, že na něho má při skládání sestavy pro středeční pohárovou odvetu v Dánsku myslet.

„Na něco takového jsem tedy rozhodně ani nepomyslel, protože by mi to spíš svazovalo nohy. Proto nechci ani spekulovat, zda jsem si dvěma góly a výkonem řekl o místo v sestavě," odmítal Kúdela podobné úvahy.

„Záleží na trenérovi, kdo ve středu proti Midtjyllandu nastoupí a jakou taktiku a rozestavení zvolí. Loni jsme si Ligu mistrů osahali a chceme do ní zase. Všichni se k ní upínáme a uděláme cokoli, abychom si ji zase zahráli."

Pravdou ale je, že sobotním účinkováním v roli kapitána a zároveň slávistického střelce se Kúdela trenérovi Trpišovskému připomněl. A hodně nahlas.

„Počínal si suverénně, jak jsme u něho ostatně zvyklí. Ale nejen jeho výkon, ale i výkony některých dalších hráčů byly zajímavé. Kuchty, Oscara, Musy, Lingra... Proto si musíme před odvetou v Herningu sednout a promyslet různé scénáře, které mohou nastat. Už proto, že k dispozici budeme mít jen tři střídání a že musíme brát v potaz i variantu s možným penaltovým rozstřelem," přemýšlel Jindřich Trpišovský hned po výhře nad Slováckem, které hráče do nominaci pro kvalifikační odvetu Ligy mistrů zařadit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Kúdela ze Slavie proměňuje penaltu v úvodu ligového utkání se Slováckem.

Dost možná, že i Kúdelova proměněná penalta v sobotním ligovém zápase bude hrát v trenérově rozhodování roli. Pokud by totiž odveta s Midtjyllandem skončila i po prodloužení bez branek, došlo by na penaltový rozstřel.

„A my bychom byli v tom případě pro soupeře nečitelní," uvědomuje si Trpišovský, že ve středeční dánské bitvě bude rozhodovat sebenepatrnější detail.

Třeba i Kúdela v roli penaltového exekutora.

„Zvlášť, když je se svou dobrou kopací technikou na tréninku při nácviku penalt takřka neomylný," připočítával trenér třiatřicetiletému obránci další plusové body, které by mu mohly do sestavy pomoci.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články