Hlavní obsah

Hrůza, děs, co se může v Lize mistrů stát! Kapitán Slavie chce aspoň do finále EL

Herning

Zklamání je slabé slovo. Sešívaní byli v dánském Herningu jen šest minut od návratu do Ligy mistrů po roce. Nakonec Midtjyllandu v odvetě play off podlehli krutě 1:4 a místo milionářské soutěže si zahrají jen Evropskou ligu. „Máme alespoň Evropu, chtěli jsme Ligu mistrů, byl to náš sen. Alespoň se popereme v Evropské lize a doufám, že dojdeme až do finále,“ upíná se k nové výzvě Jan Bořil, kapitán fotbalistů pražské Slavie.

Sestřih utkání Midtjylland - SlaviaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Odjíždějí z Dánska s pocitem obrovské křivdy. Opakovaná penalta za ještě postupového stavu 1:1 vzala červenobílým iluze i psychické síly.

„Byla penalta, Koli ji krásně chytil. Co se stalo pak ani nechci komentovat, hrůza, děs. Jsem hrozně zklamaný," líčí pro klubový web kapitán sešívaných Jan Bořil.

Pokutový kop nechal Slovinec Skomina opakovat na pokyn Itala Irratiho u videa. VAR viděl předčasný Kolářův pohyb před brankovou čáru. Jen pár centimetrů bylo v rozporu s pravidly, za daného stavu a vážnosti situace šlo o krutý verdikt.

„Myslel jsem, že v Lize mistrů se tohle nemůže stát. A ejhle, ono se to stává úplně všude. Hraje se o Ligu mistrů, hraje se o velké peníze. Všichni viděli, jak jednoduše se dá jednomu týmu ublížit," stěžuje si Bořil, který před rokem trefou proti Kluži postup do prestižní soutěže jistil.

Ani bleskový úder nepomohl

Po remíze 0:0 v Edenu přitom sešívaným začátek odvety venku vyšel.

„Říkali jsme si, že na ně vlítneme, zkusíme dát do páté minuty gól, což se nám podařilo. Pak jsem měl já šanci, ale můj záměr nevyšel. V druhém poločase jsem měl taky ještě střelu. Škoda, mohli jsme se tam víc tlačit. Je to boj, boj o Ligu mistrů, vedli jsme a hráli dobře. Pak se stala situace, kvůli níž jsme všichni hrozně zklamaní," běduje Bořil.

Nadupaní slávisté loni v Lize mistrů ohromovali fyzickými statistikami. V případě Midtjyllandu však padla kosa na kámen... „Byly to asi fyzicky nejnáročnější zápasy, co jsme v Lize mistrů hráli. Byli houževnatí a tvrdí. Dokázali jsme se s nimi popasovat. Jenom škoda, že se v Lize mistrů stane taková situace," nechápe Bořil.

Bylo rozhodnutí sudího opakovat penaltu správné?
ano
23 %
ne
77 %
Celkem hlasovalo 75512 čtenářů.

Reklama

Související témata: