Hlavní obsah

Ronaldo a Messi na sebe narazí hned ve skupině! Kat Slavie se těší na Liverpool

Aktualizováno

Parádní fotbalová hostina je nachystána. Giganti Juventus a Barcelona na sebe narazí hned v základní části nové sezony Ligy mistrů. Obhájce trofeje Bayern Mnichov si ve skupině zahraje s Atlétikem Madrid, Salcburkem a Lokomotivem Moskva. Dánský Midtjylland, který vyřadil pražskou Slavii, se těší na Liverpool, Ajax Amsterdam a Atalantu Bergamo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lionel Messi z Barcelony během utkání základní skupiny Ligy mistrů na Slavii.

Článek

Kdo je nejlepším fotbalistou planety? Otázka, která již pěknou řádku sezon zaměstnává fanoušky. Los v Nyonu zrežíroval přímou konfrontaci. V základní skupině Ligy mistrů dojde na souboj Ronalda z Juventusu a Messiho z Barcelony. Ve skupině G jsou i Dynamo Kyjev a Ferencváros Budapešť.

Sešívaní se těšili, že po roce zase budou v osudí milionářské soutěže. Závěr odvety play off v Dánsku však nezvládli, budou muset vzít za vděk jen Evropskou ligou.

Skupinou, kterou vyfasoval její přemožitel, by Slavia rozhodně nepohrdla. Midtjylland dostal Liverpool, Ajax Amsterdam a Atalantu Bergamo...

Český fotbal bude mít v soutěži jen dva zástupce. Sevilla s brankářem Tomášem Vaclíkem vyfasovala Chelsea, Krasnodar a Rennes. Bruggy s Michaelem Krmenčíkem mají skupinu s Petrohradem, Dortmundem a Laziem Řím.

Přímou účast v lukrativní skupinové fázi mělo 26 klubů, šest se do ní dostalo z kvalifikace (čtyři z mistrovské větve, dva z nemistrovské). Los rozdělil kluby do osmi čtyřčlenných skupin, ve kterých se utká každý s každým systémem doma-venku. Do jarního osmifinále postoupí první dva, osm klubů z třetích míst se přesune do jarní části Evropské ligy.

Nový ročník je již 66. v elitní evropské soutěži, respektive 29. od doby, kdy UEFA zavedla Ligu mistrů. První kolo skupinové fáze posunuté kvůli pandemii koronaviru je na programu 20.-21. října. Přesný program skupinové fáze zveřejní UEFA v pátek večer. Finále se bude hrát v sobotu 29. května 2020 v Istanbulu na Atatürkově Olympijském stadionu.

Los základních skupin fotbalové Ligy mistrů:
Skupina A:
Bayern Mnichov, Atlético Madrid, Salcburk, Lokomotiv Moskva.
Skupina B:
Real Madrid, Šachtar Doněck, Inter Milán, Mönchengladbach.
Skupina C:
Porto, Manchester City, Olympiakos Pireus, Olympique Marseille.
Skupina D:
Liverpool, Ajax Amsterdam, Atalanta Bergamo, Midtjylland.
Skupina E:
Sevilla (Vaclík), Chelsea, FK Krasnodar, Rennes.
Skupina F:
Zenit Petrohrad, Dortmund, Lazio Řím, Bruggy (Krmenčík),
Skupina G:
Juventus Turín, Barcelona, Dynamo Kyjev, Ferencváros Budapešť.
Skupina H:
Paris St. Germain, Manchester United, Lipsko, Istanbul Basaksehir.

Reklama

Související témata: